Megszűnt az ingyenesség, mostantól újra fizetnie kell annak, aki belépne a Halászbástya felső kilátószintjére. A praktikusság érdekében többnyelvű jegykiadó automatát is felállítottak.

2023. március 16-a és december 23-a között ismét fizetnie kell annak, aki kisétálna a Halászbástya felső kilátószintjére, hogy onnan csodálja meg a városi panorámát. A teljes árú felnőtt jegy 1200 Ft-ba kerül, a nyugdíjasok és a diákok féláron, 600 Ft-ért léphetnek be. Kivételt jelentenek a nemzeti ünnepnapok, vagyis március 15. után még augusztus 20-án és október 23-án tudunk ingyen Budapest-panorámát csodálni a Halászbástyáról. A 6 év alattiak, az iskolás csoportokat kísérő pedagógusok, a kerületi lakosok vagy a mozgáskorlátozottak mindennap ingyen léphetnek be. 

A Halászbástya közelében felállítottak egy jegykiadó berendezést is, a kényelmes és gyors jegyvásárlás miatt. Az automata több nyelven ad tájékoztatást, a magyar mellett angolul, németül és spanyolul. A jegyvásárlásra online, elővételben is van lehetőség, ezen a linken egyéni, valamint csoportos jegyeket is vehetünk.

A korábbi pénztár ugyanakkor továbbra is üzemel 9 és 17 óra között. A Halászbástya nyitva tartása ennél valamivel hosszabb: 9-től 19 óráig látogatható, kivéve a nyári időszakot, mert június 1-től szeptember 30-ig 9 és 21 óra között gyönyörködhetünk a látványban. A Halászbástya alsó szintjét a változás nem érinti, továbbra is bárki ingyen látogathatja. 

Forrás: napi.hu, Budavári Önkormányzat

Címkék