Szuper programlehetőség a hétvégére az Idegenvezetők Világnapja, ahol sétákon, buszos és sétahajós városnézéseken, valamint a 4-es, 6-os villamoson ismerhetitek meg Budapest különböző arcait.

Idén 20. alkalommal rendezik meg az Idegenvezetők Világnapját, amit azért szeretünk különösen, mert ismét olyan helyekre lehet bejutni, ahová alapesetben nem – ráadásul idegenvezetőkkel fedezhetjük fel a környéket –, ezek pedig mindig új ismereteket és élményeket adnak. Ilyen a Conti utcai börtön meglátogatása, ahol Mindszenty bíborost tartották fogva, de izgalmas vezetett sétán lehet megismerni a Vízivárost, a királyi palotát vagy a Hárshegy városrészt is.

Noha a séták, a hajós és a buszos utak többsége már betelt, jó pár van még, ahová lehet regisztrálni, vagy van még hely, így érdemes az esemény oldalát böngészni. A Conti utcai börtön meglátogatására, a margitszigeti kincskeresésre és a MÁV-telepi sétára például még vannak szabad helyek. Sőt, Budapesten kívüli programokat is érdemes nézegetni, mert Dunakeszin, Esztergomban, Gödöllőn, Sopronban és Vácon is lesznek izgalmas séták.

Címkék