Keresés EN

látnivalók és kultúra

Early Bird akcióval készülhetünk a Margitszigeti Szabadtéri Színház nyári programjaira

Világsztárok, hazai kedvencek, ragyogó zenei tehetségek a klasszikus és popszínpadokról, látványos show-elemekkel készülő koncertek valamint színházi, opera-, balett-, operett- és musicalbemutatók színesítik a Margitszigeti Szabadtéri Színpad 2023-as szezonját. Idén lesz például 30 éves a Jurassic Park, a kultikus film és gigantikus zenéje szimfonikus nagyzenekarral lesz hallható majd a színpadon, és még számos szuper program várható idén.

Júniusban érkezik a Margitszigeti Szabadtéri Színpadra a nemzetközi hírű virtuóz, Daniel Lozakovich, akit csodagyerekként tartottak számon, ám mára az egyik legizgalmasabb játékú hegedűművész lett, és a világ legnagyobb színpadain arat hangos sikereket. Lozakovich fenséges muzsikálása teszi majd igazán varázslatossá a 2023-as év klasszikus zenei nyitókoncertjét, melyet évről évre a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral közösen álmodik meg a színház.

A teátrum idén Early Bird akcióval készül, így március 5-ig a legjobb helyet a legjobb áron választhatjuk ki, a kedvezményes lehetőségre ide kattintva tudtok lecsapni. A részletes programot itt tudjátok megnézni, jegyvásárlásra pedig itt van lehetőség.

Budapest egyesítésének 150. évfordulójára is készülnek a Margitszigeten, ünnepi koncerttel és kiállítással várják a nézőket. Az ország legnépszerűbb, a televíziós show-műsorokból megismert versenytáncosai, versenybajnokai Astor Piazzolla, a tangó királyának műveiből álló esten varázsolják el a közönséget. De a szabadtéri színpadon Shakespeare nagysikerű vígjátéka, a Szentivánéji álom is életre kel, és Lehár Ferenc Luxemburg grófja operettjét is élvezhetjük a szabadtéren. Megcsodálhatjuk a Rómeó és Júlia időtlen történetét egy varázslatos balettelőadáson, és láthatjuk majd Verdi Attila operáját egy különleges sztárvendéggel.

Nyáron fellép a Sukhishvili, a Grúz Nemzeti Táncegyüttes, és együtt izgulhatunk a Báthory Erzsébet opera-musicalen. Idén Petőfit is ünnepeljük, így a Margitszigeten sem maradhat el a nagy költőnk életének jelentősebb pillanatait bemutató Szabadság, szerelem! című előadás a Magyar Nemzeti Táncegyüttessel.

A Margitsziget csodavilágában kicsik és nagyok egyaránt átélhetik a lenyűgöző film-zene-koncert varázslatot, hisz a 65 millió évvel ezelőtt kihalt dinoszauruszok világát felélesztő Jurassic Parkot HD minőségben láthatják majd óriásvásznon, élő szimfonikus zenekarral, John Williams ikonikus filmzenéjével, melyet a MÁV Szimfonikus Zenekar előadásában hallhatunk. 

A Margitsziget csodavilágában kicsik és nagyok egyaránt átélhetik a lenyűgöző film-zene-koncert varázslatot, hisz a 65 millió évvel ezelőtt kihalt dinoszauruszok világát felélesztő Jurassic Parkot HD minőségben láthatják majd óriásvásznon, élő szimfonikus zenekarral, John Williams ikonikus filmzenéjével, melyet a MÁV Szimfonikus Zenekar előadásában hallhatunk. 

Sokunk kedvenc bulis dalát, a Bamboléot is elénekelhetik a nézők ezen a nyáron közösen a Margitszigeten, hisz a Chico & the Gypsies egy hamisítatlan világzenei koncertshowt ígér, de Frank Sinatra legnagyobb slágereit is dúdolhatjuk majd a Cotton Club Singers énekeseivel. A 100 Tagú Cigányzenekar koncertje ismét kihagyhatatlannak ígérkezik, a klasszikus zenei művek mellett tradicionális magyar cigánymuzsikát és nótát játszanak, a műsor lenyűgöző és megunhatatlan. A margitszigeti nagyszínpadon különlegesség, hogy teljes létszámban lépnek fel.

A régi visszatérők sem maradhatnak el, így érkezik majd Geszti Péter a Best of Geszti produkcióval, Fenyő Miklós a legnagyobb slágerekkel, és a Budapest bár a számos remek énekest felvonultató hagyományos nyárzáró koncertjével.

Tehát ahogy megszokhattuk, idén is a hazai zenei és színházi élet nagyjai várják a nézőket a Margitszigeten a nyári színház varázslatos világában. A közel négyhónapos szezon folyamatosan bővülő kínálata, a családi események, kiállítások és egyéb izgalmas rendezvények megtekinthetők a színház weboldalán. 

Cimkék

Hasonló tartalmak

Kultúra

Tandori 85

December 9-én Tandori Dezsőre emlékeznek a Három Hollóban. A költő 85. születésnapja alkalmából szervezett összművészeti esten lesz Tandori gombfocitorna, kerekasztal olyan művészekkel, mint 6363, Simon Márton, Závada Péter, 19 órától pedig koncert zárja a programokat.

Kultúra

Nyílt nap a Kelenhegyi úti Műteremházban

December 10-én egy egyszeri programsorozaton való részvételre nyílik lehetőségünk: a Kelenhegyi úti Műteremház kapuja kitárul, az alkotó művészek lakásajtajai megnyílnak, és betekintést nyerhetünk műtermeikbe, lakásaikba. A ház belső és külső terei is életre kelnek: lesz lépcsőházi kiállítás, művészettörténeti és építészettörténeti séták, felolvasószínház és gyermekprogramok is.

Szponzorált

5 varázslatos program a Müpában, ahol az ünnepekre hangolódhat az egész család

?>

Az újcirkusztól a kreatív, képzőművészeti foglalkozásokig idén is rengeteg kihagyhatatlan élményt kínál a Müpa az egész családnak.

Ünnepre terített asztalok, karácsonyi csodák – Ne hagyd ki a Ráth-villa lenyűgöző adventi kiállítását!

?>

Iparművészek dekorációi és a saját gyűjteményből származó csodás terítékek kelnek életre a szecessziós enteriőrben, ahol programok is várnak.

Neked ajánlott

A