A Fehér Nyúl sörfőzde időről időre izgalmas kísérleti főzetekkel és kollaborációkkal kápráztatja el a kraft sörök rajongóit. Egyenesen New Jersey-ből érkezett a Seven Tribesmen csapata, akikkel együtt nyáron megálmodták a rigójancsi sütemény ihlette Imperial Pastry Stout sört, amit szeptember 30-án meg is kóstolhatunk a taproomban.

Rigó Jancsi figurája köré az elmúlt években nemzetközi rendezvénysorozat szerveződött, 2018-ban kiállítás nyílt róla Fiuméban és Rijekában, 2019-ben pedig Zágrábban, a tervek szerint a tárlat következő állomása a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum lesz. A dátum még bizonytalan, de az esemény hivatalos sörét, a Rigó Jancsit szeptember 30-án prezentálják, amit meg is kóstolhatunk a Fehér Nyúl taproomjában, ahol csapon és dobozban is elérhető lesz a desszert ihlette sör.

De miért is annyira izgalmas Rigó Jancsi figurája? Erről Katona Csaba, a téma kutatója fog mesélni a sör premierjén, annyit elárulhatunk, hogy a cigányprímás a 19. század végének egyik nemzetközi sztárja volt, aki olyan szerelmi botrányba keveredett, hogy Amerikától Ausztráliáig róla cikkezett az egész világ. Történt ugyanis, hogy a házas Rigó Jancsi Párizsban elcsábított egy nála 15 évvel fiatalabb amerikai arisztokratát, Clara Wardot, akit megszöktetett belga herceg férjétől, majd közös fellépéseik igazi celebstátuszba emelték őket. 

A történet további fordulatokban, újabb szeretőkben és szerelmi botrányokban bővelkedik. A kor profi marketingfogásaként pedig valaki még egy csokis desszertet is elnevezett a hírhedt Rigó Jancsiról, ami azóta is nagy népszerűségnek örvend, szeptember 30-tól pedig az édességet sör formájában is megkóstolhatjuk.

Az esemény részleteiről itt találtok további infókat.

Címkék