gasztró

szerkesztés

A Dob utca farkasa – A Szomjas Farkasban jártunk, kraft sört találtunk

Szerzők

  • Blazsovszky Péter

2022. 07. 22. 16:28

Kevesen járták így végig a ranglétrát, hiszen Palágyi Norbert autodidakta kóstolóból először Szomjas Farkas néven sörblogger lett, majd annyira beszippantotta a kraft sörök világa, hogy a FIRST Craft Beernél eltöltött idő után végül saját pubot nyitott a VII. kerület forgatagában.

Döglesztő melegben caplattunk a Dob utcán a Szomjas Farkas irányába, miközben méterről méterre egyre elviselhetetlenebb lett a vágy, hogy egy korsó hideg sörrel öblögessük át a forró erzsébetvárosi portól karcos torkunkat. A várva várt megérkezés után konstatáltuk, hogy egy komplett kis állatkert gyűlt össze a környéken, hiszen a Farkas mellett a rókás emblémájú Unit Bar, vele szemben pedig a Fekete Kutya van...

Fotó: Medgyesi Milán - We Love Budapest

Fotó: Medgyesi Milán - We Love Budapest

Ha már az állatoknál tartunk, akkor mi pedig nem árulunk zsákbamacskát, a Farkas kifejezetten minimalista elemekkel alakította ki a környezetét – a bolt előtti árkád alatt néhány asztal, és ennyi –, ami nem is baj, mert az egyedisége a változatos és vagány sörkínálatból, illetve a Dob utca farkasának, Palágyi Norbinak a személyiségéből fakad. Amikor az ember leül beszélgetni vele, egyszerűen elfeledkezik az idő múlásáról és csak hallgatja a nyugodt hangon, szerényen, de szórakoztató stílusban és remek humorral előadott történeteit.

Fotó: Medgyesi Milán - We Love Budapest

Fotó: Medgyesi Milán - We Love Budapest

Norbi gyermekotthonban nőtt fel, ahonnan 18 évesen egy hátizsákkal jött ki, és egyből belevetette magát a munkavállalók fáradalmas mindennapjaiba. Volt szinte minden (eladó, futár, raktáros), aztán 23 éves kora táján fogta magát és elkezdett vállalkozni, és kereste, hogy mi lehet igazán az ő világa. Bő hét évvel ezelőtt a kezébe akadt egy kraft sör, ami jól érezhetően teljesen más volt, mint az addig kóstolt nagyüzemi társai. Belé is hasított a gondolat: ő bizony sörblogger lesz! 

Fotó: Medgyesi Milán - We Love Budapest

Fotó: Medgyesi Milán - We Love Budapest

Mivel minden hasonló dologban benne van a sör szó, ezért – a New York-i Dead Rabbit (Döglött Nyúl) kocsma mintájára – neki Szomjas Farkas lett a neve, a tesztelt söröket pedig nem ingyen kérte a főzdéktől, hanem megvette, hogy hitelesen tudjon írni róluk. Utána jött az értékesítőállás a FIRST-nél, majd Badacsonyban a borászatok életébe is belekukkantott, ami alatt rájött, hogy a bor nem annyira az ő világa. Némi töprengés után a társával megnyitották az első Szomjas Farkast a Klauzál téren, aminek a koncepciója a nápolyi pizza és a kraft sörök kombinálása lett.

Fotó: Medgyesi Milán - We Love Budapest

Fotó: Medgyesi Milán - We Love Budapest

Több szónak is egy a vége, azt a helyet be kellett zárni, és akkor költözött egyedül ide – néhány méterre –, ahol már csak a kisüzemi sörök vannak a fókuszban. Érdekes dolog, de mintha a Dob utca csak a Klauzál térig tartana, valamiért az emberek csak addig hajlandók elmenni, utána valamiért visszafordulnak. Az ottani törzsközönsége pedig ide is követte, amit nem csodálunk, mert például nem sok helyen kapni csapolt Brew Your Mind söröket, ráadásul ez kocsma, raktár és webshop egyben.

Fotó: Medgyesi Milán - We Love Budapest

Fotó: Medgyesi Milán - We Love Budapest

Norbi egy végtelenül szerény, de céltudatos és nagyon jó ízléssel rendelkező sörszakértő, aki közvetlenül a főzdéktől szerzi be a söröket, és külföldi főzdéket – mint a szerb Dogma – is igyekszik kizárólagosan behozni. A beszélgetés során kiemelte, hogy a felesége, Mirjana mindig mindenben támogatta és végig bízott bennea közös kisbabájuk pedig bármikor megszülethet, akinek érkezését egy titkos meglepetés fogja kísérni. Menjünk majd koccintani a tejfakasztóra, de utána is, mindannyiunk egészségére!

Hasonló tartalmak

Admin mode