Mindig öröm, ha saját városunkat kicsit másképp, turistaként szemlélhetjük. Június 4. óta erre eggyel több lehetőségünk nyílik, hiszen hétvégente a 19-es villamos vonalának középső szakaszán turisztikai érdekességeket is hallhatnak az utazók.

A turisták körében eddig is több tömegközlekedési vonal örvendett népszerűségnek, hiszen az olyan járművekről, mint a sikló, a libegő vagy a 2-es villamos, amelynek vonalát a világ legszebbjei közé választották, kétségtelenül különleges látószögből csodálhatjuk a várost. A 19-es villamos középső szakasza is beleillik ebbe a sorba, hiszen az egyik legszebb kilátást nyújtja a város pesti oldalára. Ezért is jó hír, hogy a járat a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Budapest Brand együttműködésének köszönhetően 2022. június 4-től augusztus 28-ig különleges szerepet kap, hétvégente délelőttönként ugyanis itt utazva rövid bemutatást hallgathatunk azokról a turisztikai érdekességekről, amelyek mellett elhalad.

Kosztolányi Dezső tér és a Margit híd közötti szakaszon olyan nevezetességeket mutatnak be röviden, mint a Bartók Béla út és a Móricz Zsigmond körtér, a Hadik Kávéház, a Szent Gellért tér, a Rudas fürdő, a Várkert Bazár, a Lánchíd vagy a Parlament. A menetrend szerint közlekedő 19-es városnéző villamosra bárhol föl lehet szállni, jeggyel és bérlettel a többi járathoz hasonlóan vehető igénybe. Menetrendjéről és használatáról részletesebb információt ITT olvashatunk.

Címkék