Tele van a város funkciójukat vesztett, elhagyott épületekkel és valamikori ipari területekkel, amik közül sok még menthető, ha megtaláljuk nekik a legjobb funkciót – túllépve az iroda és a luxushotel kategóriáján. A CheckINN és a MOME közös ötletpályázatának célja, hogy az egyetemisták újragondolják és izgalmas, új funkciókkal töltsék meg rozsdaövezeteinket.

Budapesten számos példát találunk a valaha volt ipari, kereskedelmi, közlekedési vagy honvédelmi területek újragondolására, a rozsdaövezetek felvirágoztatására. Ilyen a Graphisoft Park, a Millenáris, az art quarter budapest vagy a volt Északi Járműjavító helyén zajló fejlesztés, ami Európa egyik legnagyobb barnamezős fejlesztése. Ezek a területek ma már a város szerves részét képezik, van, ahol irodaházak sorakoznak, és van, ahol a kultúra virágzik.

A CheckINN Revitalizátor verseny célja, hogy a már megvalósult példákhoz hasonlóan a fiatalok olyan értékeket teremthessenek, amelyekkel élhetőbbé teszik a környezetüket és színesítik a hazai alkotói, tervezői kultúrát, valamint a turisztikai palettát. A szervezők arra kíváncsiak, hogyan nyúlnak hozzá, hogyan adnak új funkciót az általuk kiválasztott épületnek vagy területnek, hogy abból az ország új kultuszhelye lehessen. Pályázni 2022. június 30-ig lehet a szervezet oldalán egy kétperces, kötetlen formátumú kreatív anyaggal.

Címkék