Könyves Dávid – aki évek óta angliai fuvarozással foglalkozik – gondolt egy nagyot, és arra jutott, hogy nem igazán lehet piciny hazánkban rendes hot dogot kapni, ahol esetleg mégis van, ott annyira gitárosra pakolják, hogy úgy potyog ki belőle evés közben minden, mint a veszedelem. A megoldás pofonegyszerű: apróra vágva kell visszatölteni az összetevőket! Maga mellé vette hát Jack Sparrow kapitányt, a kis félszemű mentett kutyáját, és nekiálltak slice dogokat árulni Józsefváros peremén.

A Blaha – így az átépítések idején – nem éppen a nyugalom szigete, a Józsefvárosban egy picit beljebb sétálva azonban már sokkal kisimultabban közlekedhetünk. A Stáhly utcában (egy szuper kis kutyafuttatóval szemben) találjuk azt a parányi helyet, ahol például speckó bundás Angus és frankfurter virsliket kapunk mártogatóssal vagy pirított töltött bagettet a világ ízeivel.

A SliceDog annyira pici, hogy leülni majd csak a hamarosan nyíló, néhány négyzetméteres teraszon fogunk tudni, de amúgy is street food műfajról van szó, mondjuk, nem a „kérem és egyből kapom” fajtából, hiszen minden frissen kerül felvágásra és kisütésre, ami picit időigényesebb – de sokkal jobb minőségű –, mint ha csak rámikróznának az előre kiporciózott mennyiségre.

A világ ízei kifejezés pedig azt jelenti a dogoknál, hogy a töltelékek között van például Budapest (virsli, gomba, kolbászmorzsa, bacon, kapribogyó, sajt – 1790 Ft), Athén (virsli, feta, olívabogyó, házi csalamádé, dzadzíki – 1990 Ft), Varsó (virsli, gomba, kapor, tejföl, sajt, juhtúró – 1690 Ft), Húsvét-sziget (virsli, sajt, főtt tojás, csemegeuborka, tejföl, mustár, majonéz – 1790 Ft), és még sorolhatnánk. De választhatunk szezámmagos bundás házi kovászolt uborkát mártogatóssal (4/6 db – 490/590 Ft) vagy bundás virslit mártogatóssal (590 Ft, Angus virslivel 990 Ft).

A boltokban is tapasztalt folyamatos drágulást látva ne lepődjünk meg a dogok árazásán, ráadásul egy vagány újításról van szó, egy tök jó fej házigazdával, Dáviddal és a világ legcukibb, szeparációs szorongásos, mentett kutyusával, Jack Sparrow kapitánnyal az élen. Egy markáns ízű slice dogra, néhány jó szóra és egy hatalmas simizésre mindenképpen vissza fogunk térni, ha erre járunk.

Címkék

Elérhetőségek

SliceDog 1085 Budapest, Stáhly utca 5. Facebook-oldal Weboldal