Megkezdődött Budapest ikonikus épülete, a Bálna felújítása. A homlokzat, a fő- és melléképületek korszerűsítése mellett a héjszerkezet szigetelése is megtörténik. A jelenleg is zajló fejlesztés első eredménye egy több ezer izzóból álló díszkivilágítás, amit már a március 15-i ünnepen is megcsodálhattunk: a Bálna a magyar zászló színeiben pompázott.

A munkálatok elsődleges célja az állagmegóvás. A most záruló első fejlesztési szakaszban már befejeződtek a Bálna acél-üveg héjszerkezetének fejlesztési munkái, valamint új szigetelést kapott a 14 kilométernyi takaróprofil, és a sérült üvegelemeket is cserélték. Közben az épület LED-technológiájú díszvilágítása is elkészült. Ezzel a Bálna is feliratkozott a sötétedés után is különleges látványosságot nyújtó budapesti épületek közé. A Bálna mostantól alkalmas különféle egyedi megvilágításra, ami akár dinamikus effekteket is jelenthet. 

A földszinten új vizesblokkot alakítottak ki, és elkészült több olyan gépészeti és elektromos átalakítás is, ami növeli a létesítmény komfortját és üzembiztonságát. Március végére készülnek el a mélygarázs korszerűsítésével, ahol kártyás fizetésre is alkalmas automatákat helyeznek el, de lesz 6 gyorstöltő is az elektromos autók számára.

Címkék