A BKK szeretné megkönnyíteni szilveszterkor a bulizók mozgását, ezért az éjszakai buszok mellett több másik járat is közlekedni fog egész éjjel.

Az éjszakai járatok a szokásos menetrendtől eltérő módon, sűrűbben járnak majd, de mellettük más járművek sem állnak le az év utolsó éjszakáján. Így egész éjszaka közlekedni fog a Nagykörúton járó 4-es meg 6-os villamos, illetve a 2-es és a 4-es metró. A kisföldalatti meghosszabbított üzemidővel jár majd, az épp felújítás alatt álló 3-as metró pedig csak Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér között ingázik egész éjszaka, de úgy, hogy a Nagyvárad téren meg sem áll, viszont oda eljuthatunk majd az M30-as pótlóval a Kálvin térről. 

A MÁV tájékoztatása szerint szilveszter éjszaka a HÉV-ek is rendületlenül szállítják majd az utasokat. Ide tartozó hír még az is, hogy újév napján a járatok ünnepnapi, illetve munkaszüneti napi menetrend szerint közlekednek majd, január 2-a és 6-a között pedig az iskolaszünetek idején érvényes munkanapi menetrend lesz az érvényes.

Forrás: BKK

Címkék