Télre több könyvtár is bezárt országszerte, a négyszáz olvasó befogadására képes, ötemeletes könyvtár, amely Közép-Európa legnagyobb angol nyelvű humán és társadalomtudományi könyvtára, a téli hónapokban is várja az olvasni és tanulni vágyókat.

A téli hónapokra sajnos több közgyűjtemény, felsőoktatási intézmény és kutatóintézet kénytelen bezárni kapuit az országban, a Közép-Európai Egyetem (CEU) könyvtára azonban nyitva áll a magyar egyetemek és főiskolák hallgatói, oktatói, a Magyar Tudományos Akadémia egykori intézeteinek tudományos munkatársai, valamint a sajtó képviselői előtt. 

A több mint 400 000 címes könyvtár – ahol 61 000 online folyóirat és a legfontosabb társadalom- és humán tudományi adatbázisok várják a látogatókat – hétköznaponként 9 és 18 óra között, szombaton pedig 12 órától 18 óráig látogatható. A négyszáz olvasó befogadására képes, ötemeletes könyvtár (Közép-Európa legnagyobb angol nyelvű humán és társadalomtudományi könyvtára) nyilvános számítógéptermináljaival a CEU főépületében (V. kerület, Nádor u. 15.) található. A könyvtár használatához szükséges űrlap itt található.   

Címkék