A BKK számos forgalmas csomópontban egyszerűbbé teszi a tájékoztatást. Ezúttal a Keleti pályaudvar és környéke kerül sorra, aminek köszönhetően tovább javul a tájékoztatás színvonala. A közlekedési vállalat járatai és az utasok is naponta több mint 5800 megállóhelyet használnak, ezért a BKK nemcsak a digitális csatornáit fejleszti, hanem a helyszíni utastájékoztatást is.

A BKK szakemberei felmérték a kihelyezett tájékoztatók állapotát a Keletinél és környékén, majd az összes rossz állapotú elemet felújították. Megújították az utastájékoztató oszlopokat és az azokon található információs blokkokat is. A változás része az is, hogy mostantól a járatszámok nagyobb méretben jelennek meg a felületeken. A BKK nemcsak az elhasználódott, tönkrement eszközöket cseréli, hanem új megoldásokat is bevet. Például azokon a végállomásokon, ahol összetett az állomás szerkezete, ezért több irányban, többféle közlekedési eszközre lehet felszállni, jól látható, egyedi kóddal (például: A2, C5) látja el a megállóhelyeket, amik megjelennek majd a helyszíni és a webes felületeken elérhető térképeken is.

A Keleti pályaudvar előtt (korábban) az Örs vezér terén, a Bosnyák téren, Kőbánya alsónál, a Batthyány téren, a Göncz Árpád városközpontban, a Széll Kálmán téren, a Határ úton és Hűvösvölgyben újították meg az utastájékoztatási rendszert. A következő pontja a városnak a Puskás Ferenc Stadion lesz.

Forrás: BKK 

Címkék