gasztró

szerkesztés

Szicíliai pisztáciakrémmel töltött éclair és banánlekváros csokimousse is vár minket ősszel az à table!-ban

Szerzők

  • We Love Budapest

2022. 10. 26. 16:37

Ősszel nincs is jobb program, mint bekuckózni egy pékségbe, ahol körülölelnek minket a fűszerek, a sütemények és a melengető kávék illata. Az à table! hamisítatlan francia péksütemény-különlegességekkel vár minket városszerte, 14 üzletben. Legyünk Pesten vagy Budán, a belvárosban vagy a kertek alatt, mindenképp térjünk be hozzájuk, és kóstoljuk meg az őszi-téli újdonságokat, például a tonkakrémes, körtelekváros choux-t vagy az étcsokis éclairt.

Járjunk bármelyik à table!-ban, az biztos, hogy kis időre Párizsban érezhetjük magunkat, az autentikus francia desszertek, a langyos péksütemények, a roppanós bagettek és az omlós croissant-ok bohéman sorakoznak a pultokban, és arra csábítanak, hogy azonnal megkóstoljuk őket. Az à table! pompás reggelikkel is vár minket, így legyen szó egy gyors, ámde annál finomabb harapnivalóról a korai órákban vagy egy jóleső, lusta őszi brunchról, mindenképp érdemes betérni hozzájuk.

Fotó: à table!

Ha pedig ott járunk, akkor a legújabb, őszi-téli süteménykollekciónak sem fogunk tudni ellenállni. A Paris-Brest klasszikus choux-tészta-rétegei közé ropogós mogyoró és mogyorókrém került, amit a mandulakrém selymes íze tesz teljessé. A choux tonka poire mascarponéval, tonkakrémmel és körtelekvárral idézi fel az ősz melengető ízeit, az eclair pistache & cassis szicíliai pisztáciakrémmel és fekete ribizlivel vesz le minket a lábunkról, míg az eclair au chocolat az étcsoki rajongóit ejti rabul. Az ötfűszeres, kakaós linzertortácska, a tarte au chocolat már a karácsony ízeit idézi, a grandma chocolat mousse pedig a vagány nagyik banánlekváros csokimousse-át hozza el nekünk az à table!-ba.

Fotó: à table!

Fotó: à table!

A francia pékség története még 2011 tavaszán indult, a budai Retek utcában, de a népszerűsége arra sarkallta az alapítóit, hogy a város minél több pontján elérhetővé tegyék kézműves finomságaikat. A pesti oldalon a Madách téren, a Wesselényi utcában, az Arany János utcában, a Balzac utcában, a Klapka utcában, a Corvin Plazában és az Árkádban, a budai oldalon pedig a Retek utcában, a Böszörményi úton, a Márton Áron téren, Sasadligeten, a MOM Parkban, az Etele Plazában, sőt még Nagykovácsiban is átadhatjuk magunkat a francia életérzésnek az à table! pékségeiben.

Hasonló tartalmak

Admin mode