10 éves a Red Bull Pilvaker, vagyis a Szavak Forradalma, amit március 15-én nagyszabású bulival ünnepelnek meg. 2012-ben még csak a VAM Design Centert töltötték meg, 2022-ben viszont már a Papp László Budapest Sportarénát fogják. A rapperek ismét találkoznak Petőfivel és a márciusi ifjakkal.

A Red Bull Pilvaker 2012-ben a VAM Design Centerből indult, majd két évvel később már – megújult koncepcióval – az Erkel Színházban rendezték meg az eseményt, ami 2019-ben költözött a Papp László Budapest Sportarénába. A hiphop, a színház és az irodalom sajátos találkozásaként definiálható Pilvaker tíz év alatt több mint 40 magyar irodalmi klasszikust dolgozott fel. A produkció sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a dalokból számos feldolgozás készült, és iskolai ünnepségek műsorában is gyakran felcsendültek a kedvenc Pilvaker-slágerek. Sokakat ők ösztönöztek a magyar irodalom felfedezésére. 2016-ban kortárs irodalmi szövegként a 8. osztályos tankönyvekbe is bekerült a Szavak című vers Lábas Viki, Fluor Tomi, Deego, Marsalkó Dávid, Wolfie és Fura Csé által átdolgozott verziója.

A március 15-i előadás kerekké teszi a Pilvaker eddigi történetét: az alapfelállásban most utoljára állnak majd színpadra. Nem véletlenül készítették el az elsőként feldolgozott Anyám tyúkja új verzióját klippel együtt. A bulin ott lesz a csapat oszlopos tagja, Kautzky Armand színművész, de érkezik Papp Szabi, Járai Márk, Sub Bass Monster, Lábas Viki, Marsalkó Dávid, Fluor Tomi, Diaz, Szakács Gergő, Fura Csé, Dipa, Deego, Bom, Eckü, Szivák Zsolt, Meszi, Singh Viki, Delov Jávor és a Random Trip zenészei, valamint Trokán Nóra, Pálmai Anna és Bánki Beni is.

A 2022-es Red Bull Pilvakerre február 9-től vásárolhatunk jegyet a Funcode oldalán, a Covid-helyzet miatt elmaradt 2020-as előadás jegytulajdonosainak pedig február 8-tól lesz lehetőségük elsőbbséggel jegyet váltani az eseményre. További információt itt találtok!

Címkék