A főváros egyik legszebb és legérdekesebb épülete a császári és királyi udvari fényképész, Mai Manó műteremháza. Szeptember 27-én, a turizmus világnapja alkalmából vezetett sétát tartanak a házban, így aki regisztrál, megnézheti a Napfényműtermet és bepillanthat a Pécsi József Fotográfiai Szakkönyvtárba is.

A Mai Manó Ház ma a Magyar Fotográfusok Háza, ami nem véletlen, hiszen az épület már 1894-ben is a fotográfia számára épült. A neoreneszánsz homlokzat tele van szobrokkal, domborművekkel, falfestményekkel és Zsolnay-féle pirogránitokkal, ami minden arra járót megállásra késztet. Sőt, ha sokáig állunk előtte, még a fényképezőgépet kezében tartó angyalkát is kiszúrhatjuk.

A turizmus világnapja alkalmából szeptember 27-én, 18 órától egy házvezetés keretében bárkinek lehetősége lesz megismerni a ház történetét, belesni a Pécsi József Fotográfiai Szakkönyvtárba és a Napfényműterembe is.

Mivel a vezetésen a résztvevők száma korlátozott, mihamarabb regisztráljatokmaimano@maimano.hu e-mail címen. Az épület múltjába, jelenébe, valamint névadójának életébe Romoda Klára, a Mai Manó Ház egykori munkatársa vezeti be az érdeklődőket. A házvezetésen a regisztrált látogatók a kiállításra szóló, aznap váltott kedvezményes vagy teljes árú (diák, nyugdíjas vagy felnőtt) belépőjeggyel vehetnek részt.

Címkék