Végre Békásmegyeren is van már közösségi komposztáló, egészen pontosan a Juhász Gyula utca és a Királyok útja sarkán, amit a Vodafone Magyarország Alapítvány önkénteseivel közösen készített a kerületi önkormányzat.

Korábban a kerületi önkormányzat által kihelyezett komposztáló edénybe lehetett gyűjteni a kerti szerves hulladékot Békásmegyeren, a Juhász Gyula utca és a Királyok útja sarkán, most ennek a helyére építették a Vodafone Magyarország önkénteseivel közösen a raklapokból álló közösségi komposztálót. 

„A komposztálóba aprított kerti szerves dolgok mellett így már konyhai szerves hulladékot is lehet vinni! A rendszer hasonló a római-parti komposztálónkhoz, amit két éve üzemeltetünk: mindent aprítva helyezzetek bele, műanyag zacskók, kötegelők nélkül. A komposztálóban találtok egy fekete rekeszt, ebbe dobjátok, amit visztek, ebből aztán a komposztmesterek majd átnézés után átteszik a nagy rekeszbe. Külön elismerés a békásmegyeri komposzt felelősöknek, akik mindezt megszervezték és a jövőben is üzemeltetni fogják” – olvasható a Maradjanak a FÁK a Rómain Facebook-oldalán.

Címkék