Újabb hőhullám érte el hazánkat, három egymást követő napon sem fog 27 Celsius-fok alá csökkeni a napi középhőmérséklet, emiatt július 23-ig harmadfokú hőségriasztás is érvénybe lépett. Ezért ügyelnünk kell a fokozott folyadékbevitelre, érdemes már otthonról is úgy elindulni, hogy mindig van nálunk egy teli kulacs vagy palack, amit útközben újra is tudunk tölteni. Utóbbihoz segítségül összegyűjtöttük a leghasznosabb oldalakat, appokat és infókat.

Július 20-án és 21-én a BKK a főváros három forgalmas pontján oszt vizet, a Deák Ferenc téren, a Széll Kálmán téren, valamint a Keleti pályaudvarnál is. Emellett a Deák téren a Fővárosi Vízművek vízosztó tartállyal ellátott utánfutóját is megtaláljuk, amiből a saját kulacsunkba tölthetünk vizet – olvasható a Főváros hivatalos oldalán.

A Fővárosi Vízművek a FŐKERT-tel együttműködésben a már meglévő ivókutak számát is bővítette, ezek pontos elhelyezkedését ezen a térképen böngészhetjük, de utazás közben a BudapestGO alkalmazásban is rászűrhetünk az ivókutakra, így ekkor sem kell random bolyonganunk, ha vizet töltenénk valahol.

Remek alternatíva továbbá a Közkutak.hu is, amit ugyancsak elérhetünk böngészőből, vagy applikáción keresztül is – Androidra innen, iOS-re pedig innen tölthető le. Nagy előnye, hogy nem csupán a közkutakat és az ivócsapokat találjuk meg a térképen, de azokat az üzleteket és vendéglátóhelyeket is, melyek részt vesznek a Refill – Töltsd újra! projektben, vagyis bárki ingyen feltöltheti náluk a vizespalackját.

Címkék