A Séták Hétvégéjén, július 1. és 3. között országszerte – így Budapesten is – több mint 90 tematikus városi séta közül válogathatunk.

Az elmúlt években több ezer vendéget vonzó Séták Éjszakája után megrendezik a Séták Hétvégéjét. 2022. július 1. és 3. között (három napon keresztül) országszerte hat településen – így Budapesten is, a főváros környékén pedig Esztergomban és Vácon – válogathatunk több mint 90 tematikus városi séta közül.

A programok között olyan különlegességek is szerepelnek Budapesten, mint a „Föld alatti Budapest – a Várnegyed mélye”, a „Nem hisztéria! Astoria!”, a „Tabán, édes élet!”, a „Nincs itt semmi látnivaló! – Zugló rejtett öröksége” vagy akár „A Ménesi és a Mányoki út építészeti öröksége” elnevezésű séták. Az érdeklődők megismerhetik Esztergomot, Vácon pedig élő zenés városnéző sétán vehetnek részt.

A sétavezetők – az elsősorban magyar nyelven, hazai közönségnek szervezett sétákon – a városi térben mutatnak be egy-egy témát olyan mélységben, melyre a hagyományos, turistáknak szervezett programokon nincs lehetőség. A Séták Hétvégéje részletes programja ezen a weboldalon érhető el, a sétákra pedig a szervezők honlapjain lehet jelentkezni.

Címkék