A metrópótlás változásai miatt megritkultak a pótlóbuszok a Nagykörúton kívüli szakaszon, ezért már az Üllői úti buszsávban is lehet bringázni. A Podmaniczky utcában pedig a troli sávját tették bringázhatóvá.

Az I bike Budapest osztotta meg a bringásoknak szóló jó hírt, mely szerint valóra vált egy kívánságuk: a 3-as metró felújításában beállt változás miatt részben másik szakaszon járnak a pótlóbuszok, melyek ráadásul meg is ritkultak. Már táblák is jelzik, hogy az Üllői útra a pótlóbuszok miatt felfestett buszsávokat a kerékpárosok is használhatják. Az ideális az lenne a bringások szerint, hogy amikor lezárul a felújítás, a sávok maradjanak meg kerékpársávoknak, mert abban az esetben Ferencvárosnak, Kispestnek és Józsefvárosnak lesz megfelelő belvárosi kapcsolata az Üllői úton keresztül. 

A hírhez kapcsolódó másik hír, hogy a Podmaniczky utcában, ahol trolibuszok járnak, szintén kerékpározhatóvá tették a buszsávot. Ezzel kapcsolatban csak annyit kért az I bike Budapest a kerékpárosoktól, hogy minden esetben engedjék előre a trolit, amikor az jön.

Címkék