Befejeződött a fogaskerekű pályájának karbantartása, így szombattól újra jár a piros jármű, ami egy fejlesztéssel, a Telefogas nevű applikációval is gazdagodott.

Az április 30-án, szombaton hajnalban újrainduló fogaskerekű a szokásos útvonalát járja majd a Városmajor és a Széchenyi-hegy között, ám egy fontos fejlesztés is történt a BKK részéről, ami viszont egyáltalán nem nevezhető szokásosnak. A szerelvények hétköznap reggelente 5:30-ig, hétvégén és ünnepnap 7:30-ig, valamint mindennap 22 óra után csak akkor indulnak el, ha azt a Telefogas névre keresztelt applikációval megrendelik. A fogaskerekű ebben az esetben csak addig a megállóig közlekedik, ameddig az utas menne, majd onnan visszatér a Városmajor végállomásra. A Telefogas rendszerrel elérhető, hogy a fogaskerekű járatainak ne legyenek felesleges, utasok nélküli körei, illetve az esti és az éjszakai órákban kisebb legyen a környék zajterhelése.

A Telefogas applikáció a BKK oldaláról egy gyors regisztrációt követően letölhető, de ha nincs okostelefonunk, vagy nem szeretjük az applikációkat, akkor más módon is megrendelhetjük a fogaskerekűt. Egyfelől személyesen, a Városmajor végállomáson (a diszpécsernél), másfelől telefonon (+36 1 3 255 255) keresztül. A lényeg, hogy indulás előtt legkésőbb 30 perccel meg kell tenni a bejelentést annak érdekében, hogy elinduljon a saját fogaskerekű-járatunk akkor, amikor mi szeretnénk. 

Címkék