Budapest legújabb ötcsillagos szállodája szakít azzal a feszes vonallal, amit ezen a színvonalon kínálnak a megszokott hotelek. Egy igazán kozmopolita hely, ahol minden a zene és az oldott hangulat körül forog, egy szálloda, ami kávézót, éttermet, bárt, butikot, rendezvénytermet is magában foglal. És akkor még nem beszéltünk a zenetörténeti relikviákról, hiszen John Lennon noteszétől Michael Jackson kalapjáig sok különlegességgel találkozunk a lobbyban és a folyosókon. A Hard Rock Hotel Budapest magas rezgésszámon vibrál, és hamar megfeledkezünk róla, hogy a Nagymező utcából léptünk be hozzájuk. Lehetnénk akár a Los Angeles-i Rodeo Drive-on vagy a londoni Camdenben is. Bródy János bőrdzsekije, Szikora Róbert gitárja és Horváth Charlie kongája azonban emlékeztet rá, hogy a pesti Broadway a helyszín.

„Knockin’ On Heaven’s Door”

Nincs az a világutazó, zeneszerető, popkultúrában képben lévő ember, aki ne kapna a szívéhez a stilizált gitárkontúr és a Hard Rock felirat láttán. Az 1971 óta létező brand egy platformra hozza az utazást, a rock’n’roll-életérzést, a megannyi zenei műfajt, a játékosságot, a rajongást és a zenetörténet legikonikusabb szereplőit. Mondhatjuk, hogy fanatizál? Hogyne mondhatnánk, hiszen a pólók és a pinek gyűjtése, a cafék, a hotelek és a kaszinók látogatása hamar egy kellemes kötődéshez vezet.

Kipipáltam Portót, Oszakát, Las Vegast és Dubrovnikot, természetes, hogy folytatom a többi nagyvárossal, akár hamburgerezés és kitűzővásárlás, akár szállodai vendégélmény szintjén. Mostantól pedig az utóbbi tematikában Budapest is fontos szereplő lett, ugyanis megnyitott a Hard Rock Hotel Budapest, benne a Sessions étteremmel és bárral, a Constant Grind kávézóval, a Roxy rendezvényteremmel, a Rock Shoppal (benne az összes limitált budapesti Hard Rock Hotel-ruhával, -kiegészítővel, -kitűzővel) és világsztárok megkapó emléktárgyaival, melyek a több mint 86 000 relikviából lettek kiválogatva, kifejezetten a budapesti hotelbe. 

„Csak a zene van”

John Lennon, Prince, Elton John, Nicki Minaj, Beyoncé féltve őrzött ruhái, cipői, holmijai fel-feltűnnek a lobbyban, a folyosókon, a zene a hotel minden négyzetméterét átjárja, nemcsak szimbolikusan, de a lifttől a mosdókig mindenhol más és más dallam szól. Mindenhol találkozni egy-egy geggel, ebben nagyon erősek és stílusosak. Elég, ha csak a Sessions koktéllapjára pillantunk vagy felfedezzük a falakat díszítő, neonnal írt zeneszövegeket. Mindegy, hogy Katy Perry vagy a Joy Division, a lényeg a hatás, a kapcsolódás, a „filmzene”, ami éppen hangulatba hoz minket. Képtelenség ezeket a szövegeket úgy elolvasni, hogy ne dúdoljunk egyből vagy ne halljuk az előadó karakteres hangját. 

„Feeling Good”

A zenei tematikával könnyű együtt mozogni: szerdánként a lobbyban ingyenes akusztikus koncerteket tartanak, csütörtök, péntek, szombat este és vasárnap ebédidőben pedig a Sessionsben játszik élőben a DJ. Koktélkínálatuk és gin-tonik-lapjuk is elég meggyőző, így akár egy koccintós, zenehallgatós, beszélgetős estére is meg lehet érkezni, de a látványkonyhában készülő fogások sem okoznak csalódást. Egyrészt nemzetközi inspirációk nyomán haladnak (ázsiai, mexikói, amerikai tételek), másrészt a magyar klasszikusokra is figyelnek. Nem csűrve-csavarva, inkább a maga autentikus módján, exkluzív környezetben. Lipták Tamás konyhafőnök nemzetközi karrierútja miatt a legtöbb égtáj ízeit érzi, nincs egy kifejezett favoritja. Mi mégis az ázsiai ihletésű fogásokat szerettük a legjobban: a szinte selymesen omló kacsamellet, a pindi chole csicseriborsó-curryt, amihez kókuszos rizs dukált. Kellemes összhang jellemezte a kóstolt Sessions-fogásokat. Aki a kifinomult koktélkínálat mellé hamburgert fogyasztana, megtalálja a számítását: magyar tarka marhából készülnek, remek ízkombinációkkal.

„Let’s Spend The Night Together”

Izgalmas és határozottan jó kisugárzású a Sessions, ahol együtt vacsorázik a Hard Rock-rajongó fiatal japán lányokból álló asztal, a kutyával érkező, elfoglalt, de most éppen lazító üzletember, a koktélokban elmerülő szerelmespár, amely nászéjszakáját tölti itt, az Új-Zélandról érkezett hobbizenész, aki szintén náluk száll meg, és él a hotelszobák nyújtotta páratlan lehetőségekkel.

„Jamming”

Ugyanis megannyi ilyet tartogatnak a szállóvendégek számára: a tévéből vehetünk gitárleckéket, és megszólaltathatunk egy valódi Fender gitárt (a Stratocaster minden idők legismertebb gitárja, Jimi Hendrix, Eric Clapton, David Gilmour – Pink Floyd – kedvence). 

Ha úgy tartja kedvünk, saját bakelitlejátszót és -lemezeket is igényelhetünk a szobához, hogy ne csak a Spotify boldogítson. 

Ha úgy tartja kedvünk, saját bakelitlejátszót és -lemezeket is igényelhetünk a szobához, hogy ne csak a Spotify boldogítson. 

A gitárleckék után Body Rock fitneszszekció és a szintén tévéről irányítható Rock Om jógaóra is megvár. Szobáik mindegyike a vagány, szexi hangulatra reagál, amit az egész szállodában megszokhattunk. Úgy képzeljük, hogy több alkalommal dobnak farmerdzsekit az ágyra, mint hogy kiskosztümöt akasztanak a szekrénybe.

„Get Lucky”

A hotel kutyabarát, kedvencünket sem kell otthon hagynunk, ha náluk éjszakázunk. A külön a nyitásra időzített, „Dinner Staycation” névre keresztelt ajánlatukkal most akár mi is dönthetünk úgy, hogy egy extra alkalommal kényeztetjük magunkat, hogy vidéki elvonulás helyett a nyüzsgő belvárost választjuk, benne a zene, a kozmopolita vibe világhírű ikonjával.

Címkék

Elérhetőségek

Hard Rock Hotel Budapest 1065 Budapest, Nagymező utca 38. Facebook-oldal Weboldal