Budapest egyik legfontosabb szélcsatornája a Budai Zöld Korridor, ami a Városmajort, a Vérmezőt, a Tabánt és a Gellért-hegyi parkot köti össze, egészen a Dunáig. Azért, hogy a főváros levegőminősége egyre jobb legyen, fontosak a zöldfejlesztések és a már meglévő parkok gondozása.

Ahogy korábban már megírtuk, megújul Buda legrégebbi közparkja, a Városmajor. A fejlesztésben több helyen is feltörik a betont, hogy még több tisztást és gondozott pihenőteret hozzanak létre, valamint legyen hely új fáknak is. De a parkban egy összefüggő vízfelületet is létrehoznak, valamint gyalogos- és kerékpáros-kapcsolatot alakítanak ki a Vérmezővel, mindez pedig elősegíti Budapest szellőzését és levegőminőségének javulását. 

A főváros egyik legfontosabb szélcsatornája a Budai Zöld Korridor, amely az Ördög-árok völgye mentén a Vérmezőt, a Tabánt és a Gellért-hegyi parkokat fűzi össze egészen a Dunáig, és a budai hegyekből szállítja a friss levegőt a városba. Éppen ezért fontos, hogy a tengely zöldfelületeit megfelelő állapotban tartsuk, megmaradjon a beépítetlensége, és egyes elemei között kapcsolatok jöjjenek létre. Ahogy Fürjes Balázs, a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár Facebook-posztjában írja: 

  • „(...) a Városmajor megújításakor több helyen feltörjük a betont, és növeljük a park zöldjét: tisztásokat, gondozott pihenőtereket hozunk létre, és új fákat is ültetünk.
  •  Összefüggő vízfelületet is tervezünk, amely tovább erősíti majd a park frissítő természetét.
  •  Csillapítjuk a környék forgalmát, ahol ez nem bénítja meg a kerület mindennapjait. Autóval pedig tilos lesz behajtani, a Major zöldjében parkolni.
  • Buda másik nagy zöld parkjával, a szomszédos Vérmezővel pedig szorosabb gyalogos és kerékpáros kapcsolatot alakítunk ki.”

Címkék