A Heti Betevő civil egyesület már nyolc éve oszt minőségi „vasárnapi ebédet” a rászoruló embereknek. A kezdeményezésben többek között a Kisüzem, a Kőleves, a KIOSK és a Nemsüti is részt vesz, most további éttermeket keresnek.

A Heti Betevő civil szervezet önkéntesei két helyszínen osztják az ételt, a Klauzál téren és a Gólyában, a VII. kerületben eddig 403 alkalommal osztottak ebédet a rászorulóknak. A kezdeményezésben jelenleg a Kisüzem, a Kőleves, a KIOSK, a Két Szerecsen, a Fruccola, a Mezzo, a Padthai és a Nemsüti váltják egymást, valamint egyéni szakácsok is besegítenek. Most további főzőhelyeket keresnek, ahol vasárnaponként el tudnak készíteni esetenként 150–300 adag húsos ebédet is, az alapanyagköltséget a támogatói adományokból fedezik. 

A szervezet főként elszegényedett embereknek, kisnyugdíjasoknak, munkanélkülieknek, hajléktalanoknak és sokgyermekes családoknak juttat el vasárnapi ebédet. A „Sosincs késő beszállni!” mottóval a társadalmi felelősségvállalásra hívják fel a figyelmet.

Címkék