Az autentikus ázsiai konyhától idén nyáron végképp átvette a stafétabotot a vékony, hosszú kelesztésű nápolyi pizza körüli őrület. Budapestről spriccel szét jelenleg a legtrendibb street food irányzat, és reméljük, hamarosan az egész országot bekebelezi!

Takács Márk Hattyú utcai kovászos pékségéről, a Takács Bakeryről korábban már írtunk, ám azóta sajnos befejezték a fővárosi üzemelést, hogy kizárólag a miskolci anyacégükre tudjanak koncentrálni. A nápolyi pizza viszont akkora szerelem lett Márk számára is, hogy szerencsére most visszatért Budapest környékére az igét hirdetni. Várhatóan hamarosan a vidéki nagyvárosokban is nagyobb tömegeket mozgat majd meg a legautentikusabb olasz pizzairányzat. Igazából a távolabbi, kisebb településeken is bőven megérdemelné!

Jelenleg a Szentendre elején lévő ipari parknál parkol Márkék ízlésesen kialakított food truckja, dobogóval, asztalokkal, hűtött italokkal és a fővárosban is ritka, fatüzeléses kemencével, amiben a sülési idő 30–90 másodperc között mozog. 

Nem olasz étterem, nem trattoria, nem többórás családi program, hanem street food a javából! Odamész, megrendeled, és – ha nincsenek sokan – 5-10 perc múlva akár félbehajtva megeszed, mint a nápolyi kikötőben, nincs ezen mit ragozni. A Circóban pedig a viszonylag kevesebb sóhasználat miatt még jobban érvényesül a tészta és a feltét íze. Baromi jó volt? Igen! Ennyi.

Erről szól a Circo Pizza, nem pedig a házhoz szállításról. Ugyanis aki tényleg szereti a nápolyi pizzát, annak eszébe sem jut házhoz szállítva kérni, ezért bizony oda kell menni! És nemcsak a fíling miatt, hanem egyszerűen azért, mert ezt akkor kell megenni, amikor kivették a kemencéből, és nem egy papírdobozból fél órával később... Össze sem lehet ugyanis hasonlítani a kettő közötti íz- és minőségbeli különbséget. 

A Margherita 1700 forint, az általunk kóstolt Cotto (San Marzano, grana padano, mozzarella, prosciutto cotto, bazsalikom, olívaolaj) 1800 forint, a Parma (San Marzano, grana padano, mozzarella, pármai sonka, koktélparadicsom, rukkola, bazsalikom, olívaolaj) 2200 forint és a 2500 forintos Truffle (grana padano, mozzarella, szarvasgombás krém, vargánya gomba, bazsalikom, olívaolaj).

Szentendreiek és kirándulók, a labda fel van adva.
Circo Pizza, mi pedig drukkolunk Nektek!

Címkék

Elérhetőségek

Circo Pizza 2000 Szentendre, Dózsa György út 87. Facebook-oldal