Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Bréking / látnivalók és kultúra

szerkesztés

A Magyar Nemzeti Múzeumnak ítélték oda az Év Múzeuma díjat

Szerzők

  • We Love Budapest

2021. 06. 30. 10:36

Az elmúlt másfél év a Magyar Nemzeti Múzeum számára is a hónapokig tartó zárvatartásról és a váratlan kihívásokról szólt, így különösen fontos visszajelzés az „Év Múzeuma 2021” kitüntető cím, amit nemrég adtak át egy másik múzeumban, a Ludwigban.

A díjat az idén 30 éves Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület alapította 1996-ban a múzeumi szakma képviseletében. A Magyar Nemzeti Múzeumnak adott díj indoklásában a következő áll:

A Magyar Nemzeti Múzeum az elmúlt években köztudottan kimagasló gyűjteményi anyagának bemutatása, kutatása, gyarapítása érdekében hatékonyan építette határokon átnyúló és nemzetközi kapcsolatait, valamint a hazai közönségnek szóló ismeretátadási stratégiáját is eredményesen megújította.

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

A múzeum többek között olyan népszerű, napi több ezer embert vonzó kiállításokat rendezett az utóbbi időkben, mint a saját költségvetésből készült Rotschild Klára – divatkirálynő a vasfüggöny mögött vagy a Közös időnk – 1989/1990 elnevezésű közösségi kiállítás vagy a jelenkori magángyűjteményeket bemutató Acél és szív, a partnerintézmények által megálmodott Magyar világ 1938–1940  vagy az Ezer és ezer jel időszaki kiállítás. A díjhoz gratulálunk a nagy múltú és hírű intézménynek!

Hasonló tartalmak

Admin mode