A Dohány utca multikulturális kínálata nemrég dél-amerikai fúziós konyhával színesedett tovább. A La Movida egyelőre csütörtöktől vasárnapig napközben az autentikus ízek, este pedig a forró latin zene szerelmeseit várja.

A nagy belmagasságú térbe lépve egyből kiszakadunk a közeli Rákóczi út és Blaha Lujza tér forgatagából, és megragad minket a képek, a színek és az egyéb kiegészítők latin hangulata. A menü is elsődlegesen a tulajdonosok anyanyelvén – spanyolul – íródott, a vendégkört pedig fele-fele arányban teszik ki a hazai és a külföldi vendégek.

A tulajdonosok a spanyol ihletésű La Nube és a Fuego étterem után vérbeli dél-amerikai konyhával bővültek a sokszínűségéről is méltán híres erzsébetvárosi Dohány utcában. A mexikói, perui, chilei, kubai és argentin ízekre és minőségi alapanyagokra épülő koncepció életképességét és az abba vetett hitet az is mutatja, hogy ki tudták várni a bezárási hullám végét, hogy új impulzust adjanak a környék vendéglátásának

Az erőteljes és intenzív ízű főételeken is érződik az eredeti és minőségi alapanyag-használat, de nálunk igazán nagyot a perui, citrussal marinált tintahalceviche (ceviche de calamares, 3650 forint) és az azték eredetű guacamole (guacamole con totopos, 1750 forint) mentek. (A ceviche – ejtsd: szevicse – citrusokban marinált halakat és zöldségeket jelent.) Utóbbi ráadásul a hazai kínálat talán legjobbja, amit a La Movidában minden egyes alkalommal à la minute készítenek el, tehát nem táraznak be jó előre belőle, ez pedig a minőségen is alaposan meglátszik!

A gazdag ízvilágú taco de birria (1690 forint) marhapofából és kétféle színű kukoricából készült tacókban érkezik, a koriander pedig pont csak hozzáad az összképhez, egyáltalán nem dominálja le. A főételek közül kóstoltuk a tonhalsteaket (solomillo de atún, 4750 forint) roppanós grillezett zöldségekkel és kubai, feketebabos rizzsel – congrival – és a medium tálalt picaña marhahúst (picaña de res con vegetales a la parrilla, 4250 forint), aminek külön erénye a szintén házilag készített és remek ízesítésű hasábburgonya. A picaña Brazíliában a marha legkedveltebb része, itthon – az eltérő vágási szokásokból eredően – viszonylag ritka, de az elnevezés a hegyes fartőt takarja.

Amikor este bezár a konyha, kiviszik a székeket, félretolják az asztalokat, érkezik a DJ, és indulhat a latin életérzés koktélokkal, tánccal és hajnalig tartó bulival, hogy másnap déltől újult erővel várják az autentikus dél-amerikai konyha iránt érdeklődőket. Külön inspiráló, amikor valaki külföldről települ Budapestre, hogy megmutassa, bizonyos dolgokat hogyan is kell valójában csinálni.

Címkék

Elérhetőségek

La Movida 1074 Budapest, Dohány utca 36. Facebook-oldal