Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

gasztró

szerkesztés

Bérelhető SUP-pal és street food ételekkel nyitott újra a Nocsak Bár a soroksári Duna-part elbűvölő környezetében

Szerzők

  • Blazsovszky Péter

2021. 05. 31. 14:19

Szentendre után talán a főváros peremének legfrekventáltabb helyén, a horgászok RSD-versenyszakaszán – az egykori soroksári strand területén, nagyszabású tervek keretében – nyitott a környék talán egyetlen street foodos, fröccsteraszos, beszélgetős, gyerek- és kutyabarát helye, a Nocsak Bár.

Nyugtató csend, béke és idillikus környezet fogadja az idelátogatókat, ahol az egykor virágzó strandterületet szépen lassan visszavehetik a gazokkal átnőtt környezettől a kikapcsolódásra vágyó vendégek. Az EuroVelo 6-os – az Atlanti-óceántól a Fekete-tengerig tartó – nemzetközi bicikliút mellett elhelyezkedő partszakasz adottságai lélegzetelállítóak. A csendesebb Duna-ágon a SUP-bérlésen kívül hajókázási lehetőséget, zenés programokat, a két saját stégen pedig exkluzív VIP-rendezvényeket is terveznek – legyen az egy meghitt kétfős vacsora vagy egy tízszemélyes zárt körű esemény.

Nyugtató csend, béke és idillikus környezet

Fotó: We Love Budapest

A vékony tésztájú pizzát olasz lisztből gyúrják, a legolcsóbb 1790 forint, a legdrágább – az általunk is kóstolt pármai sonkás – pedig 2850 forintba kerül. 

Pármai sonkás pizza

Fotó: We Love Budapest

saját hamburgerszósszal készülő kézműves burger hasábbal 2490 forint (ami 15 dkg marhahúspogácsát, házi burgerszószt, hagymachutney-t, jégsalátát, paradicsomot, lila hagymát, cheddart és bacont rejt), édesburgonyával 2690 forint, de kérhetjük vega verzióban is, ahol a 15 dkg-os marhahúspogácsát grillezett camembert helyettesíti és 2190 forintba kerül. A 30 dkg-os hekket 1590 forintért mérik, míg az afrikai harcsából készült fish & chips ára 2190 forint.

A többféle ízesítésű házi limonádé és házi jegestea külön említést érdemel, amiből fél liter 890 forintért érkezik elénk, és nemcsak látványos, hanem valóban el vannak benne találva az arányok. 

Házi limonádé és házi jegestea

Fotó: We Love Budapest

Összességében a Nocsak Bár egy folyamatosan fejlődő, előretörő és a környéken hiánypótló családi vállalkozás, ami lelkes, igényes belvárosi színvonalat szeretne teremteni Dél-Pest eddig méltatlanul elfelejtett helyén, a soroksári Duna-ágnál. Pecások, bringások, kirándulni vágyók, kalandra fel! Nyáron szusszanjatok itt egyet a belvárosi mókuskerékből kiszabadulva. 

Hiánypótló családi vállalkozás Dél-Pest eddig méltatlanul elfelejtett helyén

Fotó: We Love Budapest

Hasonló tartalmak

Admin mode