A tavasz előhírnökeként végre megérkeztek az első igazán melengető napsugarak, amelyek a hosszú és gondterhelt tél után felszabadító erővel hatnak, de a bezártság még mindig rányomja bélyegét a mindennapokra. A Budafoki Dohnányi Zenekarral azonban varázslatos utazásra indulhatunk február 27-én: a zene nyelvén felcsendülő mesés elbeszélések kiutat mutatnak a szürke hétköznapokból. Muszorgszkij, Stravinsky és Dvořák szerzeményeit az olasz–osztrák Guido Mancusi vendégkarmester vezényletével hallgathatjuk meg, az ingyenes közvetítést pedig otthonunk kényelméből élvezhetjük.

A Budafoki Dohnányi Zenekar koncertjei az online térbe költöztek, így már a zenekar YouTube-csatornája előtt ülve is élvezhetjük az ingyenes élő közvetítéseket. Csak be kell hunynunk a szemünket, és máris egy csodás mesevilágban találjuk magunkat, ahol egy időre búcsút inthetünk a gondjainknak.

Február 27-én Muszorgszkij, Stravinsky és Dvořák művei csendülnek fel
. Muszorgszkij az Éj a kopár hegyen című darabja Szent Iván éjjelére repít minket, ahol boszorkányok táncába csöppenünk, de a mű végén a felkelő nap fényének dallamai végül elűzik az éjszaka sötét démonjait. Stravinsky Tűzmadár-szvitjében a gonosz varázsló, a csodálatos madár, a bátor herceg és a fogva tartott hercegkisasszony kalandjai kelnek életre a zenekar tolmácsolásában. Végül Dvořák egyik legkedveltebb műve, az Újvilág szimfónia csendül fel, melynek ízig-vérig szláv dallamai közé egy indián motívumot csempészett a zeneszerző.

A közvetítés garantáltan a fotelbe szögez minket, és érdemes a szünetben is a képernyő előtt maradni, mert Guido Mancusi karmester Novotny Annának mesél majd élményeiről. Külön izgalmas, hogy a karmester elkezdett magyarul tanulni, kedvenc városa pedig Budapest, így nemcsak a zenekar köti ide, de a nyelv és a város szeretete is.

A Budafoki Dohnányi Zenekar a Müpával karöltve – a ZenePlusz bérletsorozatát az online térbe költöztette, az ingyenes koncertet a Müpa Home közvetítésében és a BDZ YouTube-csatornáján követhetjük, február 27-én 19:30-tól.

További információk a zenekar honlapján és Facebook-oldalán találhatók!

Címkék