Hosszú idő után megújul Óbuda legforgalmasabb csomópontja, hogy újból igazi találkozópont lehessen belőle, rendezett területtel, új szolgáltatásokkal és közösségi terekkel. Megvan a Szentlélek tér megújítására kiírt pályázat nyertes terve, mutatjuk, hogy fog kinézni a tér kávézóval, ahol még bringás reggeliket is tartanak majd.

Ahogy korábban megírtuk, Óbuda kapuja egy ideje nem mutatja azt az ideális képet, amit egy találkozókra alkalmas forgalmas csomóponttól várunk, ezért Óbuda–Békásmegyer Önkormányzata a terület rendezése és a pavilonok elbontása mellett döntött. A területrendezés első lépéseként a pavilonokat már elbontották és a beérkezett pályázatokat is elbírálták: a Minőségi Óbudáért Konzorcium nyertes tervét választották továbbtervezésre.

A két ütemben megvalósuló fejlesztés első részeként a grilles reggeliző, a kávézó, a nemzeti dohánybolt és a nyilvános WC készül el, míg a tér közepére tervezett épület – ahogy az obuda.hu is írja – három éven belül, a fejlesztés második ütemében épülhet meg. A Szentlélek tér rendezésével a tér állapotának megóvása és tisztán tartása mellett cél, hogy közösségi programoknak is helyet adjon. 

Címkék