Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Ez is érdekelheti

új hely Gasztró

David's Kitchen

A belváros legújabb helyére, a David's Kitchenre mondhatjuk, hogy pékség, azonban az nem fedi le teljesen a valóságot. A Klauzál téri üzlet esetében az angol bakeshop sokkal inkább kifejezi azt, hogy itt a remek kovászos kenyerek és pékáruk mellett más is kapható.

Gasztró

Tantuni House

Aki a gíroszt szereti, az minden bizonnyal szeretni fogja a tantunit is, az autentikus török street foodot, amelynek Budapesten a Tantuni House az otthona.

Gasztró

Picit máshogy és picit hasonlóan – Nagybetűs bisztrókonyha a budaörsi Rutin étteremben

Pallag Dávid tulajdonos-chef feleségével (egykori kolléganőjével), Pallag Fannival nyitotta meg Budaörsön a kezdetektől deliként is funkcionáló Rutint, ahol Magyar Dániel sous-cheffel együtt vérbeli, nagybetűs bisztrókonyhát visznek az Ófalu és a Kertváros határában.

Pallag Dávid korábban sok konyhán megfordult, és minden helyén új kihívásokat, új tanulnivalót keresett. Végül a pandémia alatt – a kislányuk születését követően – határozták el Fannival, hogy saját vállalkozásba fognak, ami számunkra egy csiszolatlan gyémántnak bizonyult

Totálisan sikerült belenyitniuk a második hullám kezdetébe, ők pedig elhatározták, hogy a szállítás közbeni esetleges minőségromlás miatt akkor sem fognak futárokkal dolgozni, ha netán tönkremennek bele. Maradt a delikátvonal, a személyes elvitel és a reménykedés. Semmi hazardírozás, csak annyit vásároltak, amennyit a forgalom elbírt. Apránként, lépésről lépésre haladtak, amire a forgalom lehetőséget adott, de a minőség terén sosem voltak hajlandóak kompromisszumot kötni: ha valami elfogyott, hát elfogyott. A tavaszi éttermi nyitáskor – időszakos beugrókkal – Dávid még mindig egyedül állt a konyhában, a ZONA-ból és a Fámából ismert Magyar Dani pedig pár hete érkezett sous-chefnek.

A mikrokörnyezetre koncentrálnak, nem hirdetnek, hanem az organikus vendégnövekedésben bíznak, amit a kínálat minőségében is le tudnak követni. Szájról szájra jár a hírük, és egyre több a törzsvendég, ezért hétvégére már erősen ajánlott az asztalfoglalás is. Kívülről sváb ófalui hangulat, belülről barátságos, letisztult, látványkonyhás tér, kötetlen környezet, beszélgetés, válogatottan jó borok, péntek esténként élő zene, az ételekről pedig előzetesen annyit, hogy szerintünk erről kell szólnia a klasszikus és modern bisztrókonyhának!

Kezdjük azzal, hogy a sültburgonya-főzeléknél is a kisült héjból infuzionálják bele az alaplébe az ízeket, és csak utána kezdik el főzni, de a csirkepaprikás is 48 órán keresztül készül. A csicsókaleves kacuobusi füstölt pisztránggal (3000 Ft) pedig egy elképesztően komplex – barnára sült, húsos csirkecsontokból főzött, sült csicsókás alapléből készített –, egyszerre magyaros és ázsiai ízvilágú étel lett, amiből már a lenyelés pillanatában alig várjuk a következő kanálnyi érkezését.

A „rizses hús” crispy rice nyírmeggyesi mangalicatarjával (3800 Ft) szintén felfogható egy japán–magyar fúziós gegnek, ahol a szusirizs ropog, a tarját pont csak megijesztették a szuviddal, a végeredmény pedig egy tökéletes állagokkal és egyensúlyokkal rendelkező fogás lett, ami jól érezhetően picit más a megszokottnál, mégis benne vannak az otthon ízei.

Végül pedig a korábban már emlegetett sültburgonya-főzelék nyírmeggyesi mangalicaszűzzel (3600 Ft) úgy omlik a szánkban, miközben a téphető médium állag is megmaradt, hogy az valami fantasztikus. Ez történik, ha remek alapanyagokat hozzáértéssel készítenek el. A szerdától vasárnap délutánig tartó nyitvatartás keretei között a menü kéthetente változik, de a már kialakulóban lévő signature-ételek állandó étlapért kiáltanak.

Számunkra abszolút erről szól a magyar bisztrókonyha, amit a Rutinban csinálnak. Ez nem az a fajta, kiüresedett bisztróvilág, amiben a modern technológiák tobzódása mellett legfeljebb csak a sznobéria erőltetetten jópofáskodó „bája” csapódott le a való világtól többnyire már elszakadni látszó fine dining sokszor öncélú magamutogatásából. Ez a minőségi magyar alapanyagokra épülő, elérhető árú, nemzetközi kikacsintásokkal tűzdelt modern bisztrókonyha az, ami kiemeli a Rutint az átlagéttermek sorából. Picit máshogy és picit hasonlóan, de Budaörsön nem maguknak főznek, hanem végre nekünk.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró Szabadidő

Vendégségben a Walter Rózsi-villában

A Walter Rózsi-villa egy híres operaénekesnő otthonaként, egykor nagyszabású fogadások és díszes összejövetelek impozáns helyszíne lehetett. Március 9-én, a primadonna egykori villájában ismét a vendéglátásé lesz a főszerep: az Onyx Alkotói Közösség tagjai a meghívottak három tematikus programra.

Gasztró

25. Országos Étterem Hét

A jubileumi, 25. alkalmat ünnepelve tavasszal a szokásosnál hosszabb ideig várja majd a vendégeket az Országos Étterem Hét rendezvény. Március 7. és 24. között országszerte 177 étterem várja a vendégeket, akiknek figyelméért fix, rendkívül előnyös árú, válogatott menüsorokkal, izgalmas fogásokkal és alapanyagokkal versengenek a helyszínek és a séfek. A Top kategória 5900 Ft-tól, a Prémium kategória 7900 Ft-tól, az Exkluzív kategória 9900 Ft-tól kínál 3 fogásos menüsorokat.

Gasztró Szponzorált

ARAZ étterem

Az ARAZ éttermet Budapest bohém negyedében, a Dohány utcában találjuk, ahol egész évben változatos, ízletes heti menüvel, szezonális gasztronómiai különlegességekkel, egyedülálló borvacsorákkal és sok más érdekességgel várnak minket.

Neked ajánlott

A