Budapesten egyre több lehetőségünk van környezettudatos és fenntartható módon közlekedni, nem véletlen, hogy sokan pattannak bringára vagy veszik igénybe a kölcsönözhető elektromos járműveket. Nemrég új szereplő tűnt fel Budapest utcáin: a TIER masszív és megbízható elektromos rollerei pont azt tudják, amire szükség van egy önfeledt, de biztonságos városi cirkáláshoz. Erzsébetvárostól a Városmajorig suhantunk, így most nemcsak rollertesztet hoztunk, de egy pompás egynapos városi kalandhoz is útmutatót adunk.

Számos városi sétát ajánlottunk már, de az biztos, hogy a rolleres városnézés teljesen új élményt nyújt, és még tősgyökeres városlakóként is új nézőpontból fedezhetjük fel Budapestet. Nem kell más hozzá, mint valaki, akivel szívesen eltöltünk egy napot, na meg egy megbízható roller, ami bírja a gyűrődést.

Gyors, egyszerű és szuper élmény

Míg első célpontunk felé tartottunk, letöltöttük a TIER alkalmazását, melynek segítségével egy egyszerű térképes keresőn be is lőttük a találkozási pontunkat a Nagy Diófa utca sarkánál, ahol rögtön megtaláltuk kiszemelt járműveinket. Az appban nincs semmi fakszni, egyszerűen átlátható és pontosan jelöli a parkolásra kijelölt és tiltott zónákat

A városban egyre több roller jelenik meg, így közös érdekünk, hogy az utcák rendben tartása érdekében a rollereket mindig a kijelölt parkolóhelyen, a járdaszegély mentén parkoljuk le. A TIER rollereivel ez pedig pikkpakk megvalósítható, ugyanis sokkal masszívabb a városban jelen lévő társainál, ráadásul dupla kitámasztóval rendelkezik, így nehezebben borul fel. A szigorúan kijelölt parkolási zónái miatt így mi csak katonás rendbe állított TIER járművekkel találkoztunk. A TIER rollerek további erénye, hogy cserélhető akkumulátorral rendelkeznek, amely fenntarthatóbb működést tesz lehetővé, mivel a rollereket nem kell a raktárakba szállítani, amikor lemerülnek.

We Love Budapest x TIER


Töltsd le a TIER-appot, és használd a WELOVEBUDAPEST kedvezménykódot, amivel minden új felhasználó 2 ingyenfeloldáshoz és 20 perc ingyenutazáshoz juthat!

Az Early Birdtől a BÉLA bárig

Miután feltérképeztük a TIER rollerek működését, az alkalmazásba pár perc alatt beregisztráltunk, és a rolleren található QR-kód beolvasásával meg is kezdtük városi kalandunkat. A reggeli órákra tekintettel első célpontunk az erzsébetvárosi Early Bird kávézóba vezetett, ahol egy frissítő cortado után tovább is suhantunk, hogy körülnézzünk a IX. kerületben. A Fővám téren beugrottunk a vásárcsarnokba, majd kihasználtuk a ragyogó napsütést, és a rakparton fel-alá cirkálva távolról szemügyre vettük a budai oldalt. A Szabadság hídon eddig is nagyon szerettünk átsétálni, azonban rollerrel átsuhanni egészen új élmény volt. 

Mivel időközben megéheztünk, ezért a Bartók Béla út felé vettük az irányt, miközben vetettünk egy búcsúpillantást az ideiglenesen bezáró Gellért Szállóra. A Bartókon nem hezitáltunk sokáig, és noha jobbnál jobb helyeket találunk a XI. kerület egyik kedvenc utcáján, mi most a BÉLA bár felé vettük az irányt, ahol egy kis időre nemcsak mi, de a rollereink is megpihentek. Egy frissítő ebéd és limonádézás után a B32 Galéria és Kultúrtér volt a következő célpontunk, ahol mindig remek kiállítások, estefelé pedig színházi előadások és koncertek várnak ránk, végül pedig a Vegan Love-ba is beugrottunk egy gyors sütizésre.

Bebarangoltuk Budát

A TIER rollerrel immár Buda nagy része bejárható, így nem volt kérdés, hogy végigsuhanunk a rakparton, ahol nemcsak sima bicikliút, de gyönyörű panoráma is vár ránk, egészen a Várkert Bazárig gurultunk, ahol ha még nem telítődtünk volna a B32-ben kultúrával, akkor felsétáltunk volna a Várba megnézni a Magyar Nemzeti Galéria aktuális kiállítását. A Várban szintén várnak ránk TIER rollerek, így akár az összes nevezetességet felkereshetjük két keréken suhanva.

Mi a Várkert Bazártól a XII. kerület felé vettük az irányt, és a Városmajor volt a következő célpont, ahol kipróbáltuk, hogy mit tudnak a járművek, ha már sötétedik. Mivel a rollerek remek fényszórókkal, sőt még jelzőlámpákkal is rendelkeznek, ezért az esti suhanás alatt is biztonságban éreztük magunkat. Utunk végül a Széll Kálmán téren ért véget, ahol egy kijelölt parkolóhelyre glédába állítottuk rollereinket.

Amiért szerettük a TIER rollereket

Miközben szuper élményeket szereztünk a városban, és keresztül-kasul bebolyongtuk Budapestet, igen könnyű volt megfeledkezni arról, hogy igazából egy rolleren suhanunk, mert szinte hozzánk nőttek a járművek. Percek alatt sikerült összeszoknunk a TIER kétkerekűivel, mindez annak köszönhető, hogy a bérelhető társaival szemben sokkal masszívabb darab, kényelmes, széles fellépővel rendelkezik, ráadásul kettős dobfékkel és felfüggesztéssel látták el, ezáltal nagyobb biztonsággal suhantunk akár a szűk biciklisávokon is. 

Ami előnye, persze néha hátránya is, ugyanis kicsit nehézkesebb, mint társai, így a kanyaroknál a megszokottnál nagyobb íveket kell hagyni, és emelgetni sem könnyű, ám ez is azt szolgálja, hogy a rollerekkel biztonságosabban lehessen gurulni. Arra pedig nincs is szükség, hogy ide-oda rakosgassuk, ugyanis a nagy méretű kerekek könnyen veszik a legbukkanósabb akadályokat is. Hatalmas pluszpontot jelentenek az erőteljes fényszórók, és a roller két oldalán, sőt még a kormány két végén is villannak a jelzőlámpák.

A vázon pedig egy praktikus telefontartó is helyet kapott, ahol nemcsak az útvonalra pillanthatunk rá, de még a telefonunkat is tölti vezeték nélkül. A Budapesten bemutatkozó, újgenerációs, TIER V típusú elektromos rollerek várható élettartama öt év, ráadásul minden alkatrésze javítható vagy cserélhető, ezért technikai hiba miatt szinte soha nem kell őket kivonni a forgalomból, ezzel is támogatva a fenntarthatóságot.

A városnézésen túl azt is el tudjuk képzelni, hogy akár napi használatra igénybe vegyük a TIER rollereit, ezt támogatja a bérletvásárlási lehetőség is, ahol minimális összegért vehetünk korlátlan számú feloldást. Ráadásul Buda frekventált kerületeiben és a belváros nagy részében elérhetőek a rollerek, egész pontosan az I., II., VI., VII., VIII., IX., XI., XII. kerületekben találjuk meg a járműveket. A kedvezményes percdíjak miatt akár rendszeresen a TIER rollereire pattanhatunk, de érdemes eltölteni egy teljes napot rolleres városnézéssel, mert garantált a szórakozás, az önfeledt suhanás, és egy pompás új élményben lehet részünk.

TIER-app


A TIER-appot iPhone-ra itt, androidos készülékre pedig itt tudod letölteni. Ne feledd
a WELOVEBUDAPEST kedvezménykódot használni, amivel minden új felhasználó 2 ingyenfeloldáshoz és 20 perc ingyenutazáshoz juthat!

Címkék