A civil kezdeményezés fő célja, hogy legyen a nem látóknak Braille-írással készült étlap is a budapesti helyeken, ehhez várja a fővárosi éttermek jelentkezését a Blindspot.

A Blindspot és Bajrami Netta mindig fontosnak tartotta a vakok és gyengénlátók helyzetének javítását, és egy új civil kezdeményezést indított. Célja, hogy a budapesti éttermekben is kihelyezzenek Braille-lel írt étel- és itallapot, ezzel segítve és népszerűsítve a vak és gyengénlátó emberek étterembe járását. Ezzel nem kerülne senki többé abba a kiszolgáltatott helyzetbe, hogy a pincérnek kelljen felolvasnia az étlapot. Az első hely, a Nem adom fel kávézó már csatlakozott is a kezdeményezéshez.

A Blindspot Budapest kampány azért jött létre, mert az ötletgazda, Bajrami Netta a vak emberekkel folytatott munkája során ráébredt, hogy a legtöbb étteremben a látássérültek számára nincsen megfelelő étlap. A most elindított társadalmi mozgalom abban segíthet, hogy minél több látássérült ember igénybe vehesse az éttermek szolgáltatásait, ez a kampány pedig abban segít, hogy összekösse a szakmai szervezeteket a vendéglátóegységekkel, hogy a Braille étlap sok étterem asztalára kerülhessen. A kezdeményezéshez itt lehet csatlakozni: 
 
E-mail: netta.bajrami@gmail.com
Instagram: 
@nettabajrami 

Címkék