Sokunk egyik kedvence a friss, ropogós, zamatos sült krumpli, de azt talán kevesen tudják, hogy Budapestre a BelFrit hozta el Belgium legjavát. A titok, hogy náluk a sült krumpli nem mirelit, hanem friss, hűtött burgonyából készül. És ezt október 22-én egész nap ingyenesen megkóstolhatjuk a BelFrit Royalban.

Most pénteken, október 22-én mindenkit vendégül lát a BelFrit Royal az Erzsébet körút 51. szám alatt reggel 10-től este 7 óráig egy tölcsér friss belga sült krumplira, amit most az Aviko Hungary séfjének részvételével készítenek el. A BelFrit belga hasábburgonya titka, hogy nem mirelit burgonyából, hanem frissből sütik ropogósra, a fűszerezést pedig mi választhatjuk ki: kérhetjük belga fűszerkeverékkel vagy csak sósan, de só nélkül is remekül kijönnek a frissen sült krumpli ízei. Nem is beszélve arról, hogy 18 különleges kézműves szósz közül választhatunk, így garantált, hogy ha itt kóstol valaki, mostantól máshogy fog tekinteni a sült krumplira.

Az ingyenes kóstolón nemcsak a friss sült krumplik várnak ránk, de sokat megtudhatunk a belga sült krumpli csavaros történetéről is. Tudtátok például, hogy a belgák úgy tartják, hogy a krumplisütés hagyománya tőlük származik? Az I. világháború alatt a belga hadseregben a francia volt a hivatalos nyelv, és innen ered a French Fries – „francia sült” – elnevezés. De történelmi emlékek szerint Belgiumban már az 1830-as években megjelentek az első krumplisütő bódék, így vált hamar nemzeti ételükké a sült krumpli. Hogy mi az igazság? Ki tudja? Egy dologban azonban egyetérthetünk: bárki találta is fel a sült krumplit, a belgák tökéletesítették azt, a BelFrit célja pedig az, hogy tovább öregbítse ezt az évszázados sütési hagyományt.

Az ingyenes kóstolásról A BelFrit Facebook-oldalán és weboldalán találtok további információkat.

Címkék