Idén kezdődik a Keleti pályaudvar aluljárószintjének megújítása, ami egyben egy modern, akadálymentes utascentrum kialakítását is jelenti. Azonban a pályaudvar környezetében lévő ingatlanok fejlesztéséről és hasznosításáról is döntöttek még a tavalyi év végén.

A Keleti pályaudvar közvetlen környezetében lévő ingatlanok hasznosításáról és fejlesztéséről döntött a kormány – írta meg a PestBuda. Ezek a Verseny utca és a Dózsa György út által határolt területek, de „az ezekkel határos, a vasúti közlekedés használatából már kivont vagy kivonható ingatlanokra is vonatkozik”. A 2036/2020. (XII. 29.) számú kormányhatározat alapján az épületek hosszú távú hasznosításához részletes megvalósíthatósági és szakmai tanulmányt, valamint tervezési programot kell elkészítenie a MÁV Zrt.-nek 2021. november 30-ig, az üzleti alapú fejlesztési koncepció elkészítésének határideje december 15.

Idén a Keleti aluljárószintje is megújul, a modern utascentrum a kulturált jegyvásárlás lehetőségeit és a vonatok akadálymentes elérését is szolgálja. A projektben új ügyfélcentrum, jegyautomaták, mozgólépcsők és új közforgalmú mosdók létesítése is szerepel.

Címkék