A nyüzsgő piacok friss kavalkádja már pár kattintással az asztalodra kerülhet, ugyanis a Közért+ hazai termékek széles választékát és házias ízeket hoz a termelőktől egyenesen az otthonunkba. Az ősz beköszöntével mi sem akartunk kimozdulni, ezért tartottunk egy kuckózós-főzőcskézős szerkesztőségi napot.

Bármennyire szeretünk is piacra járni, a lassan hulló levelek látványát egyre inkább a szobánk ablakán belülről esik jól megtapasztalni. Kaptunk is az alkalmon, hogy újra kipróbáljuk a Közért+ digitális termelői piac szolgáltatását, és hazai termékek közül szemezgettünk a honlapjukon az egyre inkább őszülő hangulat meghitt átélése végett.

A zöldségektől, gyümölcsöktől kezdve a szürkemarha-combon, az előkészített tyúkon, a gourmet-termékeken és a lekvárokon át egészen a tejtermékekig, a pékárukig és a háztartási cikkekig gyakorlatilag bármi rendelhető, ráadásul abszolút elérhető áron. Mi egy amolyan „őszi válogatást” raktunk össze magunknak egy készítsd magad lecsócsomaggal a középpontban, aminek rögtön neki is álltunk.

Ezeknek az áruknak a megrendelésével nemcsak magunkat kíméljük meg a bevásárlás nehézségeitől, hanem egyben támogatjuk a hazai termelőket és teszünk környezetünk védelméért is, hiszen Európában a számítások szerint minden termék átlagosan 500 kilométert tesz meg, mire az asztalokra kerül. Ezzel szemben ebből a webáruházból rendelve gyakorlatilag közvetlenül kapjuk a magyar termelők teljes érésben szedett zöldségeit-gyümölcseit és sok esetben tartósítószer-mentes áruit.

Arról nem is beszélve, hogy a hiperláncokban megjelenő logisztikai anomáliák miatt gyakran például a magyar termékek is először egy külföldi központba kerülnek, hogy utána visszaszállítsák őket Magyarországra értékesítésre, hacsak nem egy másik külföldi áruval helyettesítik, a hazai termék pedig egy másik európai országban landol. A digitális termelői piaccal ezzel szemben kizárólag a magyar termelőknek segítünk, miközben nagyszüleink háztáji ízeit kapjuk dobozban az ajtónk elé.

Amíg a lecsó főtt, mi beszélgetés közben elkortyolgattunk egy jó, 2016-os Günzer Cabernet Franc-t, kipróbáltuk Juhász Illésné sült teáit (!), kóstolgattunk Kurucz-féle csemegemájast, a Szomor Farm mangalicatepertő-krémét, a Házi-Hús lángolt kolbászát, és éppen raktuk volna be a Szomor Méhészet termelői akácmézével bekent darabolt tököt a sütőbe, amikor rájöttünk, hogy nincs is sütőnk... A lecsó viszont isteni lett, több ilyen napot kellene tartanunk!

Címkék

Elérhetőségek