A lángos a vakációk és a strandok slágerétele, de szerencsére Budapesten már 10 éve hódít a Retro Lángos, ahol egész évben belekóstolhatunk a nyárba. Ráadásul idén rengeteg újdonsággal készült a csapat: tökélyre fejlesztették a gluténmentes lángost, és bevezették a laktózmentes és vegán feltéteket is. A sima és mentes finomságokat ráadásul már egy hatalmas napernyős teraszon élvezhetjük.

A Retro Lángos idén ünnepli 10. születésnapját, és kétségtelen, hogy az elmúlt évtizedben legendássá vált az Arany János utcai metrómegállónál található egykori büfé, mely mára komplett ételbárrá nőtte ki magát a Bajcsy-Zsilinszky út és a Zichy utca sarkán.

A lángosok látványkonyhában készülnek, és a klasszikus sajtos-tejfölös ízesítésen túl olyan extrább feltétekkel is találkozhatunk, mint a lila hagymás-juhtúrós-tejfölös-kolbászos, de érdemes kipróbálni a kecskesajtos, a görögös vagy a töltött lángost is, de találni grillételeket, sült krumplit és salátát is az étlapon. Az étkezést pedig hármas palacsinta kombóval zárhatjuk.

Ha valaki speciális étrendet követ, annak sem kell búcsút intenie a lángosnak, ugyanis most már laktózmentes és vegán feltétek közül is válogathatunk, és gluténmentes lángost is kérhetünk. Ez különös odafigyeléssel készül, külön konyharészben és sütőben. A városban nehéz találni olyan helyet, ahol teljesen gluténmentesen étkezhetünk, és itt az ízek és az állag terén sem kell kompromisszumot kötnünk. Ráadásul árban sincs nagy eltérés, így már 1000 forintért jóllakhatunk, legyen szó mentes vagy sima fogásokról.

A mentes fogások tökéletesítésén túl számos újdonság vár minket a Retro Lángosban. Megújult a belső tér, melyet Sofa Harakiri varázsolt egyedivé, és megnyitott a terasz, ahol napernyők alatt élvezhetjük a finomságokat, miközben hűsítő limonádét kortyolgatunk. A nagy melegben a benti klíma is enyhülést jelent, ráadásul ez az első olyan hely, ahol akár légkondi mellett lángosozhatunk. Érdemes figyelemmel kísérni a Retro Lángos Facebook-oldalát, mert az év elején elmaradt 10 éves szülinapot hamarosan bepótolják, és nagy ünnepi mulatságra számíthatunk.

Címkék

Elérhetőségek

Retro Lángos 1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 25. Facebook-oldal Weboldal