Itthon egymást érik a jobbnál jobb fesztiválok, de most itt az ideje, hogy te is beszállj a tervezésbe, és megvalósítsd saját fesztiválötletedet. A Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány fesztiválinnovációs ötletversenyt hirdetett, melyben arra buzdítja az egyetemistákat, hogy álmodjanak saját fesztivált. Ráadásul a hazai fesztiválszervezés legfontosabb szereplőivel dolgozhatsz együtt, akik mentorként segítenek az ötletek kidolgozásában.

A CheckINN feszt szervezői három kategóriában várják az ötleteket: lehet pályázni a téli Balatont népszerűsítő tervvel, egy már meglévő fesztivál fejlesztésével kapcsolatos innovációval és a helyi értékeket felvonultató kisebb, tematikus fesztivál ötletével.

 

A hallgatóknak 3 fős csapatokban van lehetőségük a fesztiválinnovációs ötletüket benyújtani. Az első körben maximum 3 perc hosszúságú „elevator pitch” videóval lehet jelentkezni, a csapat és az ötlet rövid bemutatásával, mindezt július 31-ig lehet megtenni. A második körben a továbbjutóknak részletesen kidolgozott üzleti tervet kell benyújtaniuk. 

A verseny nyertes csapatai kategóriánként hárommillió forint díjazásban részesülnek, és ha sikerül szponzorokat találni, akkor a CheckINN szervezői és a verseny mentorai segíteni fogják az ötlet megvalósítását.   

Ha fesztiválra gondolunk, akkor először a nyári zenei események ugranak be, azonban az ötletelés során bátran értelmezzük tágan ezt a kategóriát. A megvalósítás formájára vonatkozóan nem tesznek megkötést a szervezők, így lehet szó gasztronómiai, kulturális-zenei eseményről, illetve ezek mérete, tömeget vonzó hatása is többféle lehet.

A pályamunkákat a hazai fesztiválszervezésben jártas szakemberek fogják elbírálni, és mentorként segítik majd a csapatokat. A Magyar Turisztikai Szövetség Oszkó-Jakab Natáliát, a Művészetek Völgye Fesztivál igazgatóját, Valde Orsolyát, a Paloznaki Jazzpiknik alapítóját, Lobenwein Norbertet, a VOLT, a Balaton Sound, a Nagyon Balaton, a B my Lake és a Strand Fesztiválok szervezőjét, a Sziget Szervezőiroda társtulajdonosát és Muraközy Pétert, a Veszprémi Utcazene Fesztivál, Európa Kulturális Fővárosa 2023 fő szervezőjét kérték fel a projektben részt vevő mentoroknak.   

A CheckINN fesztivál innovációs ötletverseny pályázati kiírását, és a versennyel kapcsolatos részletes infókat ezen a linken találjátok.

Címkék