Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Ez is érdekelheti

Gasztró Budapest

Ellopták Bernátot, a Rengeteg RomKafé főmackóját

Ismeretlenek elrabolták a több száz plüssmackójáról és kiváló forró csokijairól híres Rengeteg RomKafé főmedvéjét.

Gasztró

Új egységet nyitott a Salve, már Újbudán is kapható Ferencváros egyik legjobb pizzája

Könnyed tészta, remek olasz alapanyagok, friss saláták, kedves kiszolgálás – Újbudán is van már Salve pizza!

Gasztró

Tündéri piacon vásárolhattok ezen a hétvégén minden földi jót Pilisvörösváron

Hűsölni nemcsak vízparton, de a hegyek között is lehet, ahol érdemes összekötni a kellemest a hasznossal – vagyis piacozzunk egy jót! Vasárnap jön a 13. Platz Piac Pilisvörösváron, ahol echte sváb füstölt húsokkal, kovászos pékáruval és kistermelői olívabogyókkal tölthetjük meg a kosarunkat. És még azt sem kell megvárnunk, hogy hazaérjünk a finomsággyűjteményünkkel, mert a gasztrosarokban falatozhatunk is belőle, miközben gyönyörködünk a minket körülölelő tájban.

Ha a kényelmes és lassú élet szerelmesei vagyunk, és a vásárlást sem szükséges rosszként vagy egy gyorsan letudható feladatként éljük meg, akkor a pilisi svábok piacát nekünk találták ki. Pilisvörösváron, a város közepén található horgásztavak mellett lesz vasárnap a tündéri Platz Piac, ahol a háztáji és kistermelői finomságok megvásárlásán és kóstolásán túl átadhatjuk magunkat a lassú élet élvezetének is. 

A portékák között a kistermelői forrásokból összeválogatott granolától kezdve a kovászos kenyereken át a füstölt libatermékekig és raclette-szendvicsekig tényleg minden megtalálható, ami szem-szájnak ingere. Mint minden jó piacon, itt sem lesz hiány zöldségekből és gyümölcsökből: ezeket az Élő Tiszatáj Egyesület egyenesen a Tisza menti kistermelőktől hozza el nekünk. Emellett gyümölcsborokat, kézműves söröket, sváb borokat és kistermelői pálinkát is tehetünk a kosarunkba. 

Lesz egy gasztrosarok is a Platzon, ahol kényelmesen falatozhatunk, így nem kell sóvárogva kivárnunk, míg hazaérünk. Egy pilisvörösvári alapítvány jóvoltából jótékonysági főzés is lesz a piacon, a bevételből gyermekek táboroztatását támogatják, úgyhogy a ragut és a lángost is érdemes megkóstolni.

Ha az időjárás engedi, akkor a sváb hangulatot zenével is erősítik: az 1895-ben alapított Pilisvörösvári Német Nemzetiségi Fúvószenekar ad majd koncertet. A piacon e-kerékpárok is lesznek, amiket ingyen kipróbálhatunk, szerintünk mindenképpen pattanjatok fel rájuk, és fedezzétek fel a környéket! 

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró Shopping Szponzorált

Konyhakiállítás 2024

A Papp László Budapest Sportarénában idén is megrendezik Magyarország legnagyobb konyhabútorokat, konyhagépeket, konyhai eszközöket és mindenekelőtt konyhai trendeket bemutató kiállítását. A március 1. és 3. között megvalósuló eseményen több mint 100 kiállító vesz részt, és közel 8000 négyzetméteren várják majd az építkezőket, a konyhafelújítókat és a sütés-főzés szerelmeseit, hogy megismerkedhessenek a hazai és nemzetközi újdonságokkal. A kiállítók standjainak kínálata mellett a szervezők számos programmal készülnek, továbbá különleges kedvezmények és egy nagy értékű nyereményjáték is várnak bennünket a 14. alkalommal megrendezett Konyhakiállításon.

Gasztró

Keződik az asztalfoglalás a jubileumi, meghosszabbított Országos Étterem Hétre

A jubileumi, 25. alkalmat ünnepelve tavasszal a szokásosnál hosszabb ideig várja majd a vendégeket az Országos Étterem Hét rendezvény.

Gasztró

Műanyag dobozos menzaételek helyett fine dining – A Food Revolution új szintre emelte a házhoz szállítást

Műanyag dobozba pakolt, vastagon sűrített ételek helyett éttermi minőség: a Food Revolution vállalta az ételkiszállítás új szintre emelését.

Neked ajánlott

A