Megújul Szentendre legforgalmasabb csomópontja, vagyis a H5-ös HÉV végállomása és környezete. A fejlesztés során külön figyelmet szentelnek a kereskedelmi funkciók telepítésére is.

A szentendrei végállomás mellett a H5-ös HÉV teljes vonala is megújul, akadálymentes állomásokat építenek ki, valamint megszüntetik a Békásmegyertől kifelé haladó pálya leromlott állapotát. A most induló szentendrei beruházásban akadálymentesítik az állomást és a peronokat, és egy új, intermodális csomópontot is kialakítanak, ami összefogja a HÉV-végállomást és a Volánbusz-pályaudvart. Továbbá egy 300 férőhelyes P+R parkolót és egy szintén 300 férőhelyes fedett kerékpártárolót alakítanak ki, de a vizuális és hangos utastájékoztatást is korszerűsítik. 

„Szentendre életében a fejlesztéssel a hév és a végállomás szerepe tovább fog nőni, hiszen a fejlesztés után a mostaninál korszerűbb, gyorsabb, sűrűbben közlekedő járművekkel akadálymentesen, néhány perccel gyorsabban lehet majd elérni Buda belső területeit, az M2 metrót, a 4-6-os és az 1-es villamosokat, kényelmesebben lehet majd átszállni a helyi és a távolsági buszokról, többen tudnak autóról, illetve kerékpárról hévre váltani” – írja Facebook-oldalán Vitézy Dávid. 

A tervek szerint a kivitelezés 2022-től 2025-ig tart majd. 

Címkék