Az Ajtósi Dürer sorról a Lágymányosi-öböl partjára költözik a Dürer Kert, ahol két koncertteremmel és egy kerthelyiséggel nyit újra a főváros egyik legfontosabb kulturális központja.

Mi is megírtuk, hogy a Dürer Kert korábbi helyén iroda-, valamint lakóházak épülnek, ezért a szórakozóhelynek új helyszínt kellett keresnie, s most már biztos, hogy a Lágymányosi-öböl partján található, jelenleg leromlott állapotú bérlemény lesz a Dürer új otthona, a Hengermalom út és az Öböl utca találkozásánál. A tervek szerint a kerthelyiség már idén nyáron megnyithat, de a hely többi részének a kialakítására még egy kicsit várnunk kell.

A közel kétéves keresés alatt nagyon sok helyszínt megnéztünk, és a legjobbnak a BudaParton található terület bizonyult. Más lesz a hangulata, mint a régi Dürernek, de ez a helyszín a közvetlen Duna-partjával, természetközeliségével és a méretével egy nagyon szép kihívást és feladatot jelent számunkra. A BudaPart vezetőségének hozzáállása, kreativitása adott nekünk a döntésben egy nagy adag impulzust” – mondta el Nagy Zsolt, a Dürer Kert ügyvezetője.

Címkék