A Rákóczi híd mellett sok mindent látunk épülni, az elmúlt időszakban ezek közé tartozott az új Déli vasúti összekötőhíd is, amin mától elindulhat a forgalom. Az új híd az ingázók életét megkönnyítő Déli körvasút fontos eleme.

A Déli körvasút fontos elemeként épült meg a Rákóczi híd mellett a vasúti híd új szerkezete, amin a vasárnapi dinamikus terheléses teszt után elindulhat a forgalom. A híd érdekessége, hogy szenzorok segítségével folyamatosan mérhető a vonatok hídra gyakorolt hatása – olvasható Fürjes Balázs Facebook-posztjában. 

„A hidat nyugodtan nevezhetjük fővárosunk legújabb hídjának, hiszen a régi, elavult hídszerkezeteket teljesen kicseréljük a Déli összekötő híd esetében. A régi szerkezet első darabjának cseréje fejeződött most be” – írta Fürjes Balázs.

Az épülő Déli körvasút célja, hogy az ingázók számára Budapest gyorsabban és kényelmesebben elérhető legyen vasúttal is, csökkentve ezzel az autóforgalmat. A déli vasút korszerűsítése és bővítése mellett Kelenföld és Ferencváros között három új megálló is épül a jobb átszállási kapcsolatok érdekében. 

Címkék