Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Ez is érdekelheti

Látnivalók és kultúra

Elvesztett két tornyával együtt, eredeti állapotába állítják vissza a Hübner-udvart – Mutatjuk a látványterveket

A tavaly októberben elkezdődött felújítási munka a Studio KVARC építésziroda tervei alapján zajlik, és várhatóan még több mint egy évig tart majd, az elkészült épületet pedig 2022 végén adják át.

A Kodály köröndön álló négy neoreneszánsz épületcsoda egyike a Hübner-udvar nevű, mely a francia stílust képviseli. A háznak három címe is van: Andrássy út 92–94., Kodály körönd 4. és Szinyei Merse Pál utca 1. Hübner Nándor építési vállalkozó megrendelésére, Bukovics Gyula tervei alapján épült meg 1883–84-ben. 

Az összetett, sokszínű és bámulatra méltó épületegyüttes a Kodály körönd négy neoreneszánsz épülete közül a legrosszabb állapotú, már csak abból a szempontból is, hogy egyedül ennek a háznak hiányoznak a tornyai – no nem mind, hanem csak kettő a négyből. 

A felújítást a Márk Home Invest Kft. végzi, a Studio KVARC Kft. pedig a tervezési munkát végezte. Újjáépítik a bombatalálatban megsemmisült két tornyot, 17 luxusszínvonalú lakással megújul a tetőtér és az épület külső, valamint belső homlokzata is. 

Ugyanezen a megszépülési folyamaton esnek majd át a kovácsoltvas korlátok, a díszfestett lépcsőház és a burkolatok. A tervezők a lenyűgöző belső művészeti emlékeket is megőrizték, tökéletes harmóniát teremtve a legújabb építészeti innováció és a dicső múlt felbecsülhetetlen emlékei között. 

látványterveket már megosztotta az építészstúdió, ezeket most mi is megmutatjuk. Bővebb információk: www.hubnerudvar.hu, www.studiokvarc.hu

Cimkék

Hasonló tartalmak

Kultúra

Dokumentumfilm hetek 2024: Szerelempatak

A 2024-es Doku7 filmfesztivál keretében olyan filmeket hoznak el a szervezők, amelyek az embert és az ő saját valóját, egyéni környezetét ábrázolják, különféle kultúrák, nációk és élethelyzetek vonatkozásában.

Kultúra

Világjáró előadássorozat: India

India varázslatos világába nyerhetünk betekintést a Világjáró előadássorozat első alkalmán, március 6-án, a Márai Sándor Művelődési Házban. A szinte kontinens méretű országot, a maga ezerszínű kultúrájával Elter Károly előadásában ismerhetjük meg alaposabban.

Kultúra

Varga Matti kiállítása a Hotel Ginben

A hotelek és művészet kapcsolódásának lehetünk tanúi egy ingyenes kiállítás során. Varga Matti képeit megtaláljuk a Hotel Gin lobby-jában, a folyosókon, és egy-egy szobába is bekukkanthatunk.

Látnivalók és kultúra Hírek

Ingyenes és nyitott művészettörténeti előadássorozat indul az ELTE-n és a Képzőművészeti Egyetemen

Miután érthetetlen módon törölték a Nemzeti Alaptantervből a művészettörténetet, a két egyetem igyekszik pótolni azt a középiskolások számára, de az előadásokat persze bárki más is látogathatja.

Neked ajánlott

A