Az idő egyre szebb, a korlátozások viszont még maradnak, úgyhogy egyre többen keresik az új street foodokat a városban – ha már be nem ülhetünk, legalább séta közben kóstoljunk új falatokat. Ha a Kossuth tér felé sétálunk, akkor A Hotdogos vár minket – nemzetközi ihletésű hot dogokkal.

Bárhogy reménykedtünk is a nyitásban, úgy tűnik, még márciusban is nélkülöznünk kell a teraszokat. Az idő viszont egyre szebb, így érdemes utánanézni, milyen újításokkal rukkoltak elő a kreatív vendéglátóhelyek, hogy ne csak a házhoz szállítás maradjon egyedüli opciónak. A Kossuth téren lévő Elysée Bistro és Kávéház is azok közé a helyek közé tartozik, amik lokációjuknál fogva főleg a turistákat vonzották a pandémia előtt – így nekik is fontos volt, hogy a második lezárás idejére találjanak valamilyen megoldást, ami túlmutat az ételrendelésen. 

Bár a Kossuth térre ritkán jár a hazai közönség, mióta a turisták eltűntek, és a séta az egyetlen szabad program, újra elkezdtük felfedezni a várost – innen jött az ötlet az Elysée-ben, hogy a hazai közönségnek elhozzák kicsiben a nagyvilágot. Az Elysée ugyan elsősorban a 30-as éveket idéző hangulatáról és könnyű, nemzetközi fogásairól volt ismert, mégis úgy döntöttek, hogy az egyébként télikertként funkcionáló teraszt átrendezik, és egy elviteles standot rendeznek be benne – fókuszban a hot doggal.

Mint mondják, olyan ételt kerestek, ami abszolút alkalmas arra, hogy még hűvösebb időben is kényelmesen el lehessen fogyasztani séta közben. A hamburger ezen a ponton kiesett a játékból, így maradt a hot dog, amit nemcsak szalonképesebben lehet fogyasztani, de legalább olyan jól variálható, mint a zsemlébe bújtatott rokona. A múlt héten útjára indított A Hotdogosban jelenleg 9 típust árulnak. A négy különböző (bajor, paprikás, kacsa- és merguez-) grillkolbász  és a virsli kétféle buciba, a klasszikus édesbe és egy ciabattába kerül. 

A kolbászok közül kettő saját fejlesztés, amit a beszállító csak ide készít, de a hot dogokat is a házban rakják össze. A legnépszerűbb a két alap, a New York (590 Ft) cheddarszósszal és pirított hagymával, illetve a Chicago (790 Ft), amelynek a grillkolbászon kívül a paradicsom, az uborkarelish és a jalapeño adja a gerincét, de úgy tűnik, a káposztás fehér kolbászos, édes mustáros bajor (990 Ft) is nagy kedvenc.

Ezenkívül kipróbálhatjuk még a mexikói, a japán, a görög, a nápolyi, a magyaros és az extra rákokkal ellátott mediterrán hot dogot is. Ha a termék sikeres lesz, a pandémia után is megmarad elviteles kínálatban – ha pedig mostanában járunk arra, akkor forró italokkal vagy rétessel koronázhatjuk meg a sétálós ebédet. 

Címkék

Elérhetőségek

A Hotdogos 1055 Budapest, Kossuth tér 13–15. Facebook-oldal