A rakpart újjáépítésével kialakítanak egy összefüggő Duna-parti sétányt, ami észak felől a Jászai Mari téri szakaszhoz, délről pedig – a Parlament előtt – a Kossuth Lajos térhez kapcsolódik majd.

A rövidesen elkezdődő munkálatok végeredménye az lesz, hogy az Országház előtti rakpartszakaszhoz csatlakozva a Margit hídig kiépül a sétány, így a rakpart gyalogosan végigjárható lesz a Duna Arénától egészen a Cipők a Duna-parton emlékműig. Új fasor is létesül az Olimpia park, a Képviselői Irodaház és a Jászai Mari tér előtti szakaszon. A Jászai Mari térnél, a rakparti lehajtó mellett, járda épül, és készül ott egy új gyalogos-átkelőhely is, hogy minél kényelmesebben megközelíthető legyen a parti sétány.

Ugyanakkor az autóforgalom sem szűnik meg, a 2x1 sávos útpálya – szűkített keresztmetszettel – megmarad, a parkolóhelyek nagy részét viszont gyalogosfelületek váltják fel, amitől azt várják majd, hogy csökken a rakparton az autóforgalom. A még idén elkezdődő munkálatok befejeztével a Kossuth Lajos tértől délre eső, a Bálnáig tartó rakpartszakasz megújítása következik. 

Címkék