Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

gasztró

szerkesztés

Hygge mellett Amerika, lusta reggelik és pazar kilátás, valamint faszén minden mennyiségben – megnyílt a Comfort by Tuning

Szerzők

  • Nemes Nóra

2020. 08. 11. 12:00

A Bálnában található Hyggével egyesülve új egységet nyitott a Tuning Burger csapata – a fókuszban most is a kényelem van, de egy kicsit több Amerikával, faszénnel és laktató reggelikkel.

A Bálna északi sarkában lévő Hygge egy eklektikus skandinávos hely volt az elmúlt években – egyszerre kávézó, prémium hangrendszerek, illetve egyedi építésű motorok lelőhelye. Múlt héten azonban új funkciót is kapott – a Tuning Burger csapatának köszönhetően egész napos jóltartásra is számíthatunk.
 
A reggelek innentől egészen délután 3-ig tartanak így most már a Bálna környékén is van egy hely, ahol kora délutánig reggelizhetünk. Amikor a nap elkezd leereszkedni, és az utolsó Eggs Benedictet is felszolgálták, beizzítják a grillt, és onnantól kezdve egy laza, amerikai stílusú étlapról válogathatunk.

Fotó: Koncz Márton - We Love Budapest

A koncepció egyszerű: a Tuning Burger megszokott színvonalát egy laza, nyári élménnyel keresztezték. Az persze nem jelent azt, hogy az első levelek lehullásáig tart a Comfort by Tuning, ha hűvösebbre fordul az idő, akkor a Hygge helyén lévő nagy belső térbe húzódnak vissza. A tervek szerint a benti rész állandó lesz, de a nagy méret miatt remélik, hogy több rendezvénynek is otthont adhat majd. 

Fotó: Koncz Márton - We Love Budapest

De egyelőre maradjunk a nyárnál – a Bálna északi csücskében lévő teraszon jó pár asztallal és napozószékkel várnak minket, utalva arra, hogy itt a kényelmen és a komfortosságon van a hangsúly. A reggeli és a délutáni étlap is ehhez a hangulathoz lett rendelve. A reggeli étlapot nem eresztették bő lére, de van rajta mindent, amit a 2020-as nyári trend megkíván – granola, Eggs Benedict, töltött bundáskenyér és roppanós bécsi virsli a nosztalgia jegyében, azt pedig külön kiemelték, hogy a Benedictekhez az angol muffint házilag készítik. Akik főleg a Hygge kávéja miatt jártak ide korábban, azoknak van egy jó hírünk, a kávék ugyanis maradtak.

Fotó: Koncz Márton - We Love Budapest

A délután folyamán is a lazaság a lényeg, az étlap hűen tükrözi a hely nevét, nagyrészt comfort foodokot találunk rajta, nyárra hangszerelve, kicsit Amerikát idézve, salátákkal, szendvicsekkel, grillezett húsokkal, hamburgerrel és a tex-mex konyhából ismert, nagyon tisztességesen összerakott fogásokkal. Mi az általuk erősen javasolt burger triót, burritót és marhaszegyet kóstoltuk.

Fotó: Koncz Márton - We Love Budapest

A burger trióval (4990 Ft) is leszögezik, hogy az amerikai konyha felé húznak. A három miniburger közül az egyik szarvasgombás, a másik az úgynevezett stilton – sajttal töltött húspogácsás – a harmadik pedig a legújabb őrület, a smashed burger, amikor a húst nem pogácsában, hanem gombócban teszik a rostlapra, és lenyomkodva sütik meg, így az eredmény nem a megszokott közepesen átsült, hanem egy jóval ropogósabb, átsült hús lesz.

Fotó: Koncz Márton - We Love Budapest

A pitbox marhaszegy (2390 Ft) az egyetlen a grill-lapon, ami nem itt a házban, hanem a Beef Heaven pitboxában készül, és úgy került a Bálnához. A 24 órás vendégszereplés a pitboxban megteszi a hatásást – a szegy nagyon omlós, kellően füstös, igazi cowboy-élmény. Hogy erre még inkább ráerősítsenek, köretként a steak krumpli mellé egy sajtos grillezett kukoricát kapunk, amitől kifejezetten nyáriassá és nagyon laktatóvá válik az étel. 

Fotó: Koncz Márton - We Love Budapest

A fajita burritó (2990 Ft) egy nagyon ütős darab, tulajdonképpen két tex-mex ételt, a burritót és a fajitát ötvözi. A burritót senkinek sem kell bemutatni, itt azzal csavartak egyet a történeten, hogy a hagyományosan rostlapon készülő fajita alapanyagaival, a babbal, a hagymával, a háromszínű paprikával, valamint cheddarral és bélszíncsíkokkal töltik meg a tortillalapot.

Fotó: Koncz Márton - We Love Budapest

Ha estére érkezünk, akkor nemcsak a budai Duna-part látványában gyönyörködhetünk, amíg a grill illatát szívjuk magunkba, de a hangulat fokozásáról esténként DJ is gondoskodik. Egy jó sörrel, egy választott étellel, néhány baráttal és egy befoglalt nyugággyal igaz nyári lazulásban lesz részünk.

Hasonló tartalmak

Admin mode