A Bálnában található Hyggével egyesülve új egységet nyitott a Tuning Burger csapata – a fókuszban most is a kényelem van, de egy kicsit több Amerikával, faszénnel és laktató reggelikkel.

A Bálna északi sarkában lévő Hygge egy eklektikus skandinávos hely volt az elmúlt években – egyszerre kávézó, prémium hangrendszerek, illetve egyedi építésű motorok lelőhelye. Múlt héten azonban új funkciót is kapott – a Tuning Burger csapatának köszönhetően egész napos jóltartásra is számíthatunk.
 
A reggelek innentől egészen délután 3-ig tartanak így most már a Bálna környékén is van egy hely, ahol kora délutánig reggelizhetünk. Amikor a nap elkezd leereszkedni, és az utolsó Eggs Benedictet is felszolgálták, beizzítják a grillt, és onnantól kezdve egy laza, amerikai stílusú étlapról válogathatunk.

A koncepció egyszerű: a Tuning Burger megszokott színvonalát egy laza, nyári élménnyel keresztezték. Az persze nem jelent azt, hogy az első levelek lehullásáig tart a Comfort by Tuning, ha hűvösebbre fordul az idő, akkor a Hygge helyén lévő nagy belső térbe húzódnak vissza. A tervek szerint a benti rész állandó lesz, de a nagy méret miatt remélik, hogy több rendezvénynek is otthont adhat majd. 

De egyelőre maradjunk a nyárnál – a Bálna északi csücskében lévő teraszon jó pár asztallal és napozószékkel várnak minket, utalva arra, hogy itt a kényelmen és a komfortosságon van a hangsúly. A reggeli és a délutáni étlap is ehhez a hangulathoz lett rendelve. A reggeli étlapot nem eresztették bő lére, de van rajta mindent, amit a 2020-as nyári trend megkíván – granola, Eggs Benedict, töltött bundáskenyér és roppanós bécsi virsli a nosztalgia jegyében, azt pedig külön kiemelték, hogy a Benedictekhez az angol muffint házilag készítik. Akik főleg a Hygge kávéja miatt jártak ide korábban, azoknak van egy jó hírünk, a kávék ugyanis maradtak.

A délután folyamán is a lazaság a lényeg, az étlap hűen tükrözi a hely nevét, nagyrészt comfort foodokot találunk rajta, nyárra hangszerelve, kicsit Amerikát idézve, salátákkal, szendvicsekkel, grillezett húsokkal, hamburgerrel és a tex-mex konyhából ismert, nagyon tisztességesen összerakott fogásokkal. Mi az általuk erősen javasolt burger triót, burritót és marhaszegyet kóstoltuk.

A burger trióval (4990 Ft) is leszögezik, hogy az amerikai konyha felé húznak. A három miniburger közül az egyik szarvasgombás, a másik az úgynevezett stilton – sajttal töltött húspogácsás – a harmadik pedig a legújabb őrület, a smashed burger, amikor a húst nem pogácsában, hanem gombócban teszik a rostlapra, és lenyomkodva sütik meg, így az eredmény nem a megszokott közepesen átsült, hanem egy jóval ropogósabb, átsült hús lesz.

A pitbox marhaszegy (2390 Ft) az egyetlen a grill-lapon, ami nem itt a házban, hanem a Beef Heaven pitboxában készül, és úgy került a Bálnához. A 24 órás vendégszereplés a pitboxban megteszi a hatásást – a szegy nagyon omlós, kellően füstös, igazi cowboy-élmény. Hogy erre még inkább ráerősítsenek, köretként a steak krumpli mellé egy sajtos grillezett kukoricát kapunk, amitől kifejezetten nyáriassá és nagyon laktatóvá válik az étel. 

A fajita burritó (2990 Ft) egy nagyon ütős darab, tulajdonképpen két tex-mex ételt, a burritót és a fajitát ötvözi. A burritót senkinek sem kell bemutatni, itt azzal csavartak egyet a történeten, hogy a hagyományosan rostlapon készülő fajita alapanyagaival, a babbal, a hagymával, a háromszínű paprikával, valamint cheddarral és bélszíncsíkokkal töltik meg a tortillalapot.

Ha estére érkezünk, akkor nemcsak a budai Duna-part látványában gyönyörködhetünk, amíg a grill illatát szívjuk magunkba, de a hangulat fokozásáról esténként DJ is gondoskodik. Egy jó sörrel, egy választott étellel, néhány baráttal és egy befoglalt nyugággyal igaz nyári lazulásban lesz részünk.

Címkék

Elérhetőségek

Comfort by Tuning 1093 Budapest, Fővám tér 11-12. Facebook-oldal