Beleznai Márknak, a Budapesti Metropolitan Egyetem hallgatójának Agapé című vizsgafilmjét meghívták a 73. Cannes-i Filmfesztivál Cinéfondation szekciójába, ahová a világ filmes egyetemeinek legjobbjai szerepelnek.

Beleznai Márk a Budapesti Metropolitan Egyetemen tanul, a Képalkotás alapszak mozgóképkultúra és média szakirányának végzős hallgatója. Másodéves korában készítette el Agapé című 16 perces vizsgafilmjét. 
 
A Cannes-i Filmfesztivál 1998 óta rendezi meg a Cinefondation programot, amibe a világ filmes képzést nyújtó egyetemeinek hallgatói nevezhetik diploma- és vizsgafilmjeiket. Évente több mint 2000 alkotás érkezik be, melyből a zsűri a programba 15-20 filmet válogat be és a legjobb hármat díjjazza is a fesztivál során.

Beleznai Márk filmje, az Agapé egy különös kapcsolatról mesél. Kornél, a tizenéves filmőrült és Hanna, a kissé elvarázsolt, negyvenes, egyedülálló nő találkoznak, majd pár nappal később ismét. Lassan ráébrednek, hogy több közös van bennük, mint gondolták. A két, elsőre eltérő személyiség között hasonló múltbeli élményeik miatt egy valószínűtlen kapcsolat alakul ki. A főszerepekben Gryllus Dorka, Kenéz Henrik Ágoston és Egri-Rónay Benjamin láthatók.

Címkék