Hatodjára rendezik meg a Zenélő Budapest programsorozatot júliusban: a szabadtéri helyszíneken 20 perces, ingyenes mini élő zenei koncerteket élvezhet a közönség.

A közel 200 minikoncertjet olyan helyszíneken rendezik meg július 2. és augusztus 27. között, mint a Margitszigeti Zenélő Szökőkút, a Műcsarnok és a Szépművészeti Múzeum oszlopcsarnokai, a Várkert Bazár Gloriettje és az Öntőház udvara, a Nemzeti Galéria előtti Savoyai terasz, a Nemzeti Múzeum előtere, a Millenáris Park és a Hegyvidéki Kulturális Szalon terasza.

Minden helyszínre külön erre az alkalomra komponált kamarazenei összeállítások készültek: klasszikusok jazz hangszerelésben, szaxofonkvartett, swing korszakot idéző koncert, huszárruhás rézfúvósok, női vonósnégyes, erdélyi népzene és fafúvósok operaénekessel is szerepelnek a repertoárban. A kamarazenei műsorokban olyan világhírű zeneszerzők műveit hallhatjuk, mint Vivaldi, Mozart, Schubert, Rossini, Liszt, Erkel, Csajkovszkij, Bizet. A fellépő művészek hazánk legrangosabb zenekarainak, együtteseinek tagjai, szólistái, továbbá a fiatal tehetségek is lehetőséget kapnak a bemutatkozásra.

Idén egy új elemmel is kiegészül a koncertsorozat: Götz Nándor művészeti vezető különleges közösségi hangszereket tervezett, amelyek interaktív kiállítás formájában lesznek láthatók és használhatók minden érdeklődő számára a Millenáris Parkban, a Várkert Bazárban és a Hegyvidéki Kulturális Szalon teraszán.

A koncertekre az ismert járványügyi előírásokat betartva rendezik meg, részletes programbontást itt találtok. 

Címkék