A BKK legfrissebb közleményében arra hívja fel az utazóközönség figyelmét, hogy bár a járványhelyzet még nem ért véget, a maszkviselési fegyelem erősen visszaesett annak ellenére is, hogy továbbra is csak maszkkal vagy kendővel eltakart arccal vehető igénybe a közösségi közlekedés.

A közlemény rámutat, hogy a BKK nem reprezentatív felmérése szerint tavasszal az utasok közel 100%-a viselt maszkot, mostanra ez azonban 85% körül alakul, amihez a fegyelem lazulása mellett a nyári meleg is hozzájárul.

A szabályok betartására valamennyi erre alkalmas felületen felhívják a figyelmet, továbbá elsősorban a jegyellenőrök és az utaskoordinátorok feladata a maszkviselési kötelezettség betartatása. Aki az ő felszólításuk után sem hajlandó eltakarni az arcát maszkkal vagy kendővel, azt az utazási feltételek szerint le is szállíthatják a járatokról.

A közlemény kitér arra is, hogy természetesen a BKK munkatársaira is vonatkoznak a szabályok, így ha például egy ellenőr bizonyíthatóan nem tartja be az egészségvédelmi előírásokat, azzal szemben a BKK munkajogi következményeket léptet életbe.

Forrás: BKK 

Címkék