Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Ez is érdekelheti

Gasztró

IN TOWN Hotpot

A kínai gasztronómia sharing conceptjeként ismert hot potjáért nem is kell messzire menni, hiszen a kőbányai Monori Center az egyik legautentikusabb étteremmel mutatja meg a kínai ételek sava-borsát.

Gasztró

Impozáns kisüzemi sörkínálat bisztrókonyhával megspékelve – Beerstro 14

A Nagykörúttól nem ismeretlen a kocsmák fogalma, de olyan hely, ahol az ország legjobb sörei frissen csapolva érkeznek korsónkba, és mellé a sörkorcsolyánkat reggel a piacon szerzett finomságokból kreálják, már igencsak kevés akad. A Beerstro üde színfoltja lett a budapesti sörözők palettájának.

A Beerstro eléggé komolyan veszi a minőséget és a kiszolgálást, mégis lazán, barátságosan, nagyzolás nélkül mutatják meg a vendégeknek a legmenőbb söröket. A bár alapítója egy évtizedet töltött New Yorkban a vendéglátásban, ekkor habarodott bele a kézműves sörök világába, és hazatérve épp a sörforradalom kezdeteibe csöppent: Budapesten ekkortájt indult el a Főzdefeszt, mellyel együtt az igény is megjelent a kisüzemi sörök iránt. 

A Rákóczi tér szomszédságában üzemelő bár csaplistáján a folyamatosan változó kínálatban 14-féle sört találunk, melyeket nagy igyekezettel, hozzáértéssel válogattak össze, hogy tényleg mindenki igényeinek megfeleljenek – nemcsak ami az ízeket illeti, hanem az árakat is. A csapokra kerülő söröknél azzal a szimpatikus megoldással találkozunk, hogy a kisüzemi sörök mellett opcióként megjelenik egy–egy olcsóbb ivósör is, persze a minőségi fajtából.

Többségében Szent András söröket találunk fixen a kínálatban, többin pedig szintén hazai csúcssöröket rotálódva: ottjártunkkor épp a Mad Scientist, MONYO, Reketye, Yeast Side, Brew Your Mind és a FIRST finomságaiból szemezgethettünk. 

A csapolt sörök mellett 30–40 üveges/dobozos sör van a hűtőkben, amikben nemcsak hazai, hanem külföldi craft sörök is megbújnak, és a felhozatalt igazi kuriózumokkal is bővítik folyamatosan. A kínálatot megtaláljátok az Untappd applikációban is, ami szinkronban van az aktuális felhozatallal, és az értékelésük mellett egy egészen részletes leírás is található mindegyik fajtáról. 

A Beerstro nem csak a kézműves sörözők palettáját színesíti szépen kigondolt választékával, alaposan feltették a lécet az ételek tekintetében is: kicsit barbecue-beütésű, kicsit magyaros bisztrókonyhát álmodtak meg kifejezetten a sörök mellé. Megtalálható az örök kedvenc hamburger (persze helyben sütött bucival), a BBQ oldalas coleslaw salátával és steakburgonyával, valamint olyan klasszikusok újragondolva, mint a bécsi szelet és a rántott csirkemell.

Az izgalmas sörkorcsolyákat Beni, a séf alkotja meg; a piacról frissen vásárolt hozzávalókból készül a ropogós csirkeszárny pikánsan, házilag készített BBQ szósszal és sajtszósszal,  és a kencetrió, valamint a Beni legújabb kreációja, a hanger steak citrusos salátával, burgonyakoronggal és főtt kukoricával. Az ételeket szép időben a tágas teraszon is elfogyaszthatjuk, ha pedig kíváncsiak vagytok, milyen fogásokat tesztel elő Beni a menübe felvétel előtt, csekkoljátok Instagram oldalát.

Az evés–ivás–mulatás szent hármasából nem hiányozhatnak a közösségépítő események sem, a Beerstro ugyanis az „új törzshelyed" címre pályázik. Kéthetente tiszteletét teszi valamelyik sörfőzde, a csodás sörvacsorák alatt pedig végigkóstolhatod az étlapot. Az aktuális infókat a Facebook-oldalukon találod.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró Szponzorált

Új étlap, különleges koktélok az ARAZ Étteremben, és egy mesés szecessziós kávézó a galérián

A közel 15 éves ARAZ Étteremben beszélgettünk Barka Áron séffel, kipróbáltuk a kedvenceket, a mesés kávézó pedig visszarepített az időben.

Gasztró Szabadidő

Vendégségben a Walter Rózsi-villában

A Walter Rózsi-villa egy híres operaénekesnő otthonaként, egykor nagyszabású fogadások és díszes összejövetelek impozáns helyszíne lehetett. Március 9-én, a primadonna egykori villájában ismét a vendéglátásé lesz a főszerep: az Onyx Alkotói Közösség tagjai a meghívottak három tematikus programra.

Gasztró

25. Országos Étterem Hét

A jubileumi, 25. alkalmat ünnepelve tavasszal a szokásosnál hosszabb ideig várja majd a vendégeket az Országos Étterem Hét rendezvény. Március 7. és 24. között országszerte 177 étterem várja a vendégeket, akiknek figyelméért fix, rendkívül előnyös árú, válogatott menüsorokkal, izgalmas fogásokkal és alapanyagokkal versengenek a helyszínek és a séfek. A Top kategória 5900 Ft-tól, a Prémium kategória 7900 Ft-tól, az Exkluzív kategória 9900 Ft-tól kínál 3 fogásos menüsorokat.

új hely Gasztró

David's Kitchen

A belváros legújabb helyére, a David's Kitchenre mondhatjuk, hogy pékség, azonban az nem fedi le teljesen a valóságot. A Klauzál téri üzlet esetében az angol bakeshop sokkal inkább kifejezi azt, hogy itt a remek kovászos kenyerek és pékáruk mellett más is kapható.

Neked ajánlott

A