Legutóbbi programajánlónk megjelenése óta végre újra lehet koncerteket is rendezni 500 fő alatt, így a következő hét napra már ezek közül is válogattunk nektek, de most érkezik a Séták Éjszakája, a nem hivatalos lángos világnap a Zsiráfnál és a Múzeumok Éjszakája is – utóbbi azonban még online. Ezek mellett választhatjuk Douglas Kirkland ingyenes kiállítását a Mai Manó Házban, bútorvásárt rendez a Népszigeten a Filip, míg a Nagyikám workshopján meggyes finomságokat készíthetünk.

Június 25., csütörtök

A Mai Manó Ház nagyszabású fotósorozattal nyitott újra: Douglas Kirkland 1962-ben 21 napon át volt Coco Chanel mellett, ekkor készítette róla a hatvan képből álló sorozatot. Egy évvel korábban, 1961-ben a kor szexszimbólumával, Marilyn Monroe-val töltött el egy varázslatos estét, amit 55 képen örökített meg. A két izgalmas, a világsztárok életébe betekintő intim munka most először látható Magyarországon.

További infók

Június 26., péntek

A bulitilalom utáni első Tesco Disco partira június 26-án kerül sor az ahol a klasszikus indie slágerek mellett az elmúlt hónapok újdonságaira is táncolhatunk majd a Duna vizén ringatózva.

További infók

Június 27., szombat

Saját gyártású, felújított, átalakított bútordarabok, székek, fotelek, kanapék, étkezőasztalok, komódok, asztali és mennyezeti lámpák, állólámpák, kerámiák, ez-az, szőnyegek, képek, mindenféle hasznos és haszontalan dolog közül válogathatunk ismét Filipnél igazi raktárhangulatban, június 27-én és 28-án. Mindkét napon lesz székfoglaló játék is, a nyertes pedig egy űlőbútort kap ajándékba.

További infók

A járványhelyzet miatt idén ugyen egy kicsit másképp, de lesz Múzeumok Éjszakája. A több hónapos szervezést igénylő eseményt online tartják meg június 27-én, a kulturális intézmények ezen a napon virtuális programokkal és látnivalókkal kompenzálják a zárvatartás több hónapos időszakát. A rendhagyó Online Múzeumok Éjszakája során több mint 100 hazai intézmény anyagai és terei tűnnek fel majd valamilyen formában a virtuális térben.

További infók

Június 27-én első alkalommal rendezi meg a Hosszúlépés. Járunk? csapata a Séták Éjszakáját, melynek során késő délutántól éjfélnél is tovább járhatjuk végig a legizgalmasabb sétaútvonalaikat akár Cseh Tamás nyomában, akár a pesti sörgyártás történetét megismerve.

További infók

Tematikus napot rendeznek június 27-én a Fiumei Úti Sírkertben a színek jegyében. A szabadtéri kiállításból, vezetett sétákból, tájékozódási játékból és színezős workshopból álló programsorozat 11 és 17 óra között zajlik majd, a sétákra a regisztracio@nori.gov.hu címen lehet regisztrálni.

További infók

Június 28., vasárnap

Bár hivatalos világnapja a lángosnak nincs, a Zsiráfnál tavaly olyan sikeresnek bizonyult a nem hivatalos esemény, hogy idén több alkalommal is megrendezik. Először június 28-án várják a lángosrajongókat különlegességekkel, lángosevő versennyel és akusztikus háttérzenével.

További infók

Június 29., hétfő

A Magyar Nemzeti Múzeumban a nyár közepén 5 héten keresztül megelevenedik a történelem. A nyári táboraikban résztvevő gyerekek olyan ritka régészeti és történeti tárgyak titkait fedik fel, mint a bársonyházi szakóca, a beregszászi süvegcsúcs, a koronázási palást, vagy a margitszigeti korona. A táborozókkal foglalkozó múzeumpedagógusok nemcsak egy-egy tárgy, hanem a hozzájuk kapcsolódó egész korszak komplex megismertetését tervezik.

További infók 

Június 30., kedd

Capsul Farm sétája során megismerkedhetünk a városi kertészkedésben alkalmazott gyakorlati tudnivalókkal. Bemutatják az általuk alkalmazott növénytársításokat és a leggyakrabban használt kártevőriasztó, ehető virágokat. Upcycle kertrészükből pedig megtudhatjuk, hogyan alakíthatunk ki raklapból vagy éppen használt műanyag rekeszekből zöldségtermelő egységeket.

További infók

Mitől világos, vagy mitől fekete egy sör? Mit jelent a lager, az ale, vagy az IPA? Mennyit számít a komló, a maláta, vagy éppen a víz? Milyen a sör ha szűretlen vagy pasztörizálatlan? Amellett, hogy jó néhány sört is megkóstolhatunk a Bortársaság Borsuli előadásán, lesz szó a sörkészítésről, az alapanyagokról, az eljárásokról, és még sok-sok érdekes dologról, ami a kisüzemi sörfőzéshez elengedhetetlen.

További infók

Július 1., szerda

A karanténidőszak utáni első koncertjére készül a Los Orangutanes, az igazi kuriózumként működő cumbia supergroup. A tíztagú bulibanda az Anselmo Crew, az Irie Maffia, a Besh o droM, a Ladánybene 27, a Manaky és a Zuboly tagjaiból verbuválódott, legközelebb pedig július 1-jén, a Kobuci Kertben táncolhatunk.

További infók

Július 1-jén visszatér a Nagyikám projekt a Borganika stúdiójába, ahol ezúttal meggyes workshopot tartanak, melynek keretében olyan klasszikusok készítésének fortélyait sajátíthatják el a résztvevők, mint a meggyleves, a meggyes rétes és a meggylekvár.

További infók

Címkék